Resenya Adreça Desconeguda

Páginas: 8 (1914 palabras) Publicado: 1 de abril de 2013
 RESENYA DE
L’ ADREÇA DESCONEGUDA























Presentació del text

Natura del text

L’adreça desconeguda és un text jurídic i narratiu. Jurídic ja que parla de la política de l’època del nazisme a causa de l’arribada d’Adolf Hitler, el qual estava en contra dels jueus i narratiu perquè narra una història.

Tema del llibre

Aquest llibretracta de dos amics que es separen desprès d’una guerra. Max, es queda als Estats Units, mentre que Martin viatja a Alemanya. A causa d’això s’escriuen cartes per comunicar-se i explicar-se tot el que els hi succeeix durant aquest temps. Just en aquell moment arriba Hitler a Alemanya i es fa líder i la conquista. Això provoca greus problemes entre els dos amics, que arriben a distanciar-se molt.Martin, el noi Alemany, s’uneix als nazis i reformen Alemanya eliminant els jueus i quedant-se els seus diners.
Max s’assabenta que la seva germana es morta després de rebre una carta amb una adreça desconeguda i culpa a Martin de no haver-la protegit.

Cronologia

La primera publicació d’aquesta novel·la va ser l’any 1938 considerant-la una obra mestra.
A l’any 1939 surt al New York TimesReview que aquest llibre es perfecte perquè segons ells narra la denuncia al nazisme més rotunda que ha aparegut mai.

Autor

Kressmann Taylor és el pseudònim de la escriptora Nord-americana d'origen alemany, Kathrine Kressmann, va néixer al 1903 a Portland (EUA).
Després d'un grau en literatura i periodisme a la Universitat d'Oregon al 1919, es va mudar a San Francisco on va ser publicistai va escriure en algunes revistes de literatura.
El 1928 es va casar amb Elliott Taylor, propietari d'una empresa de publicitat, i es va convertir en una mestressa de casa. Junts tenen quatre fills.
El 1938 la família es va mudar a Nova York i aquí va escriure "Adreça desconeguda", i la revista Història va estar d'acord en publicar la notícia.
No obstant això, l'editor de Whit Burnett i el seumarit Elliot considerant que "aquesta història és massa forta com per haver estat escrit per una dona", i decidir el pseudònim masculí de Kressmann Taylor, llavors l'utilitza per a la resta de la seva vida .
Simon & Schuster publiquen en forma de llibre “Adreça desconeguda” al 1939. Es venen 50.000 exemplars. Pròximament també es publiquen edicions estrangeres, incloent una traducció a l'holandèsmés tard confiscada pels nazis, i una versió en alemany a Moscou. El llibre està prohibit a l'Alemanya nazi.
Més tard, un jove sacerdot alemany que fugia del règim nazi es va refugiar als Estats Units. Interrogat pel MI6 i el SWAT, va expressar el seu desig d'explicar la seva història i la realitat del règim de Hitler. L'FBI va organitzar una reunió amb un autor ja conegut per la seva denúnciadel nazisme, Kressmann Taylor. Aquest home és l'heroi del dia de no retorn, publicat el 1942. Però l'atac a Pearl Harbor poc abans que el llibre sortís, i va entrar en la guerra dels Estats Units.
Al 1944, Columbia Pictures va produir una adaptació cinematogràfica de l’Adreça desconeguda. El director és William C. Menzies i Lukas Pau interpreta el paper de Martin. El guió, escrit per HerbertDalmas, també s'atribueix a Kressmann Taylor. Un altre escenari que està escrit en rus per David Green, però mai filmat.
A partir de 1947, Kathrine Taylor va començar a fer classes d'estudis socials i el periodisme i l'escriptura a la universitat a Gettysburg, Pennsylvania. Ella es converteix en la primera dona a ostentar la condició de professor titular. El seu marit va morir al 1953. Durant dinouanys va ser professora de literatura creativa i periodisme.
Es va retirar al 1966 i després a l'esquerra de Florència, Itàlia, on va escriure "El diari de Florència, en Flood ("Diari de Florència sota l'aigua"), inspirat per les inundacions provocades pel riu Arno, al novembre d'aquest any .
El 1967, es va casar amb l'escultor nord-americà John Rood. Ells, viuen mig any a Minneapolis, Minnesota,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Adreça desconeguda Reseña
  • resenya
  • Resenya
  • resenya
  • Valenciano resenya
  • Resenya MATEO
  • Guion Resenya
  • resenya

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS