Resenya Lúltim vaixell

Páginas: 4 (922 palabras) Publicado: 29 de octubre de 2014
L’ÚLTIM VAIXELL
Una retrospecció en el temps, un dur viatge a la postguerra:
Quan una lluita, una guerra finalitza, la població sempre es fragmenta en dos bàndols: Per una banda el dels vencedorsi per l’altra el dels vençuts. Però, que s’ha de fer quan et trobes al bàndol dels vençuts i la teua única opció de fugir desapareix?
Aquesta es la pregunta que s’han de plantejar les protagonistesde la novel·la ‘’L’últim vaixell’’ escrita per la valenciana Gemma Pasqual i Escrivà (Almoines, Província de València, la Safor, 1967) en l’any 2003 i editada per l’editorial ‘’Alfaguara’’. El temade la novel·la és la vida dels vençuts durant i finalitzada la guerra, encara que també toca temes con l’amistat i el amor.
La novel·la transcorre en diferents llocs dels quals destaquen: València, elport d’Alacant, Albatera i Barcelona.
El temps de narració de quasi tota la novel·la, encara que hi ha parts (A l’inici i al final de l’obra) en la que es troba a l’any 1975, es situa en lapostguerra espanyola, en l’any 1939, quan la Llíber i la seua àvia, Mercé, han de marxar cap a Alacant per a agafar un vaixell que les porte a l’exili a Mèxic, ja que el pare de la Llíber és un coronel del’exèrcit de la República i han de fugir de les represàlies contra aquests, imposades per el nou règim feixista de Franco. Les coses es compliquen quan àvia i neta no aconsegueixen agafar el vaixell i esqueden a terra, on son portades a un camp de concentració a Albatera. Un mes després, lliures, tornen a València, on, mentre intenten sobreviure, l’àvia cerca informació sobre el seu gendre idescobreix que es troba a les muntanyes, combatent. Aleshores, Llíber, l’àvia i Marcel, un xicot que les acompanya a les muntanyes per combatre i que té una història d’amor amb Llíber al voltant del llibre.Finalment es reuneixen amb el pare de Llíber i aquest les ajuda a exiliar-se per França, deixant enrere tot per el que han lluitat.
Durant el llarg camí cap a la llibertat, Llíber de dèsset anys i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • lultim vaixell
  • resenya
  • Resenya
  • resenya
  • L'últim vaixell
  • Valenciano resenya
  • Resenya MATEO
  • Guion Resenya

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS