resenya monzó

Páginas: 2 (453 palabras) Publicado: 26 de enero de 2014
Resenya "Del tot indefens davant dels hostils imperis alienígenes"

L'autor d'aquest llibre és Quim Monzó, un escriptor nascut a Catalunya l'any 1952. Va estudiar diseny gràfic i la seua seuaobra compren desde els articles peridístics fins a la compsició de cançons, passant per contes, guions televisius i il·lustracions als còmics. Actualment es un personatge públic molt conegut, i l'any2007 fou l'encarregat de recitar el discurs inaugural de la fira del llibre a Frankfurt, on la cultura catalana hi havia estat convidada.
Respecte a la seua obra, les seues primeres publicacionsdestaquen per la influència de la generació dels setanta i el textualisme. Posteriorment, adopta un estil més directe i proper al públic, creant situacions en que l'humor esdevé en l'absurd. Darrerament,els trets més característics de la seua obra son les històries breus, els persnatges anònims i l'esperit crític; els motius centrals de la qual es la solitud existencial i la reflexió irònica sobrel'escriptura.

Del tot indefens davant dels hostils imperis alienígenes és un recull d'articles periodistics publicat l'any 1998, agrupats segons l'any de la seua publicació, desde el 1993 finsl'any 1997:
En la primera classificació, els temes que més destaca l'autor son la reflexió sobre les polítiques lingüístiques i l'ús reduxionista de la llengua (que es repeteix al llarg de tot elllibre) i la crítica als vicis i anècdtes absurdes de la societat de consum actual.
El segron grup esta compost per vint articles que a més d'incloir els temes anteriors, també introueix d'altres com lacrítica a aquelles personatges públics que pretenen donar una bona imatge "A favor de les pells". En aquest, no podem observar no sols, la hipocresia de la model en questió sinó també, la part mésmasclista de Quim Monzó.
Els articles de l'any noranta-cinc, a més de repetir-se'n alguns dels temes anteriors, m'agradaria destacar "El preu just", on Monzó du a terme una reflexió molt interesant...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Monze
  • Monza
  • Monze
  • resenya
  • Monze
  • Monze
  • Resenya
  • resenya

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS