resoluci de conflictes

Páginas: 9 (2206 palabras) Publicado: 15 de marzo de 2015
1. Inventar un conflicte amb detalls (Descripció detallada, context, persones afectades, possibles causes, parts del conflicte, posicions de cada part, interessos…)

A l’escola pública Josep Maria Ciurana, del barri Ciutat Cooperativa, de Sant Boi de Llobregat es van incorporar al septembre d’aquest any dues alumnes noves. Aquestes alumnes, són filles d’una familia que són testimonis de jehovà.Una de les filles es va incorporar al grup de P5 i l’altra al grup de segon de primària.
Quan els pares van anar a matricular a les seves filles, l’equip directiu els hi va informar de la seva proposta pedagògica de centre. Els pares, per tant, eren conscients que aquell centre celebrava una sèrie de festes en les quals no volien que les seves filles participessin, però a ells en aquell moment noels hi va suposar un conflicte perquè pensaven que era tan senzill com que els tres dies en els que es celebraven aquestes festes les seves filles no anessin a l’escola.
El conflicte va arribar quan un dia les filles, sense donar-li cap tipus d’importància, van comentar als seus pares que a classe estaven treballant la Vella Quaresma. Els pares se’n van adonar que les seves filles encara que noanessin el dia que es celebrava la festa, com el dia de cantar nadales o el dia de carnestoltes, a l’escola havien de participar durant uns dies, o fins i tot durant setmanes.
Els pares es van possar molt nerviosos, perquè d’acord amb la seva religió creuen que Déu no vol que celebrin aquest tipus de festes.
La familia de seguida va presentar-se a l’escola per parlar amb l’equip directiu.
Elspares volien que mentre tota la classe es dedicava a fer activitats relacionades amb la celebració on les seves filles no volen que participin, aquestes estiguin realitzan un altre tipus d’activitat que no estigui relacionada amb cap celebració.
L’equip directiu i l’equip docent no veuen aquesta proposta factible ja que no hi ha recursos per a que les seves filles puguin estar fent un altreactivitat paral·lela a la del grup classe. A més, els hi expliquen, que aquestes activitats no servien només per prepar la celebració, tal com ells pensaven, sinó que aprofitaven aquesta festa com a centre d’interés on es treballaven molts aspectes educatius segons l’edat dels infants que també eren necessaris per a la formació de les seves filles i l’equip directiu argumenta també que aquestes activitatsentren dins de la seva programació i de la seva proposta pedagògica de la qual se’ls hi va informar abans de fer la matriculació.

2. Quin tipus de conflicte és? (Manifest o latent, intrapersonal o interpersonal, intragrupal o intergrupal)
Aquest conflicte, és un conflicte manifest ja que desde el primer moment en que es crea el conflicte es mostra obertament el desacord entre els interessos deles parts.
D’altra banda, és un conflicte interpersonal perquè s’enfronten dues o més persones a propòsit d’una tercera, d’una idea o d’un bé que volen aconseguir, en aquest cas s’enfronten els pares i l’equip directiu del centre per les seves filles i un bé que volen aconseguir.
I també, ho podem classificar com un conflicte intergrupal ja que es produeix entre grups a l’interior d’una mateixaorganització, en aquest cas són els pares d’unes alumnes de l’escola i el seu equip directiu i docent.

3. Manera d’enfrontar-se al conflicte? (Possitiva o Negativa)
En aquest cas, totes dues parts van afrontar conflicte de forma possitiva.
Podem dir que va ser així, perquè totes dues parts es van enfrontar al conflicte, reconeixent que existia i que hi havia una necessitat de solucionar-ho.Durant la reunió, van aconseguir per mitjà d’un diàleg amb respecte, on les parts es van escoltar activament i no es van prejutjar, definir el conflicte i delimitar les seves possicions i interessos, que s’explicaran tot seguit en el següent apartat.

4. Definir posicions i interessos de les parts
D’una banda, la posició dels pares era aconseguir que les seves filles no participessin en cap tipus...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Resoluci n de conflictos
  • RESOLUCI N DE CONFLICTOS
  • Resoluci n de conflicto
  • RESOLUCI N POSITIVA DE UN CONFLICTO
  • convivencia i resolucio de conflictes
  • MEDIOS ALTERNATIVOS DE RESOLUCI N DE CONFLICTOS
  • RESOLUCI N DE CONFLICTOS VIOLENCIA Y NO VIOLENCIA
  • Resolució De Conflictes I Presa De Decisions

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS