Respostes tirant lo blanc

Páginas: 2 (309 palabras) Publicado: 10 de noviembre de 2013
TIRANT LO BLANC: episodis amorosos
CAPÍTOL 119
Busqueu al capítol altres referències al “mal de mar”. Què en diu, sobre això, Carmesina? En una sala hi ha “imatges deBoors i de Perceval i de Galeàs, quan va passar l’aventura del seient perillós, i s’hi mostrava tota la conquesta del Sant Grial”. Qui són, aquests personatges? De quinfamós orde cavalleresc formaven part? Què és la conquesta del Sant Grial? Busqueu què era el seient o “siti” perillós. L’endemà de veure la princesa per primer cop, Tirantapareix amb un mantell on du brodada repetidament la frase Una val mill i mill no en valen una. Explica el joc de paraules que conté. Llegeix atentament la descripció deCarmesina, i imagina-te-la, visualitza-la. Al final del capítol, què retreu Diafebus a Tirant?
Els metges, havent-li fet un reconeixement a Tirant, li van dir al’emperador que estava molt bé, que el seu mal només era una mutació del “aires indigestos”.
Quan Tirant li explica a l’emperador que es troba malament a causa del “mal de mar”,Carmesina li contesta “Senyor, la mar no fa mal als estrangers, si són com cal, al contrari: els dóna salut i llarga vida”.
Formaven part de l’ordre cavalleresc del reiArtús, i els seus cavallers de la taula rodona.
El seient perillós, era un seient de la Taula Rodona de la cort del rei Artús. El mac Merlí va reserva el seient perquèfos ocupat únicament pel cavaller que estigués destinat a trobar el Sant Grial, si algú que no fos aquell cavaller si asseia, moriria a l’instant.
El joc de paraules deuna val mill i mill no en valen una, ve a dir, que prefereix estar només amb Carmesina, que val molt més que totes les altres dones juntes, per boniques que siguin.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tirant Lo Blanc
  • Tirant lo Blanc
  • Tirant lo blanc
  • Tirant lo Blanc
  • tirant lo blanc
  • Tirant Lo Blanc
  • Tirant lo blanc
  • TIRANT LO BLANC

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS