Respuestas solitud

Páginas: 11 (2628 palabras) Publicado: 22 de febrero de 2010
Solitud de Víctor Català

I. La pujada

1. Què és un ermita? ¿Quin motiu hi ha perquè les ermites hagin de ser en paratges solitaris?
És un individu que per una religió o per el simple amor a la naturalesa, viu a un lloc desert, sol. Ermita en part, és una persona que cuida alguna ermita, que aquesta se sol situar a un lloc despoblat, per a poder estar tranquil i per tenir lapossibilitat d’arribar a l’assenció en l’aspecte religiós.
2. Fixa’t en el tret determinant del carácter d’en Matias. Què és el primer que en sabem? Contrasta’l amb el personatge del pagès que els carrega. La Mila també ho fa. Treu-ne conclusions. Durant tot el capítol anirem veient quina relació tenen la Mila , acabada de casar, i el seu marit. No te’n perdis detall.
En Matias és un homefort encara que amb l’esquena ample i tova, en canvi, per altra banda, el pagès és una persona magra.e
Als primers capítols veiem que en Matias li ha explicat meravelles a la bora del foc i la Mila confia en ell, li dóna confiança i el té com idealitzat. Fins arribat el punt en què aquest adorament canvia, s’adona de que físicament en Matias ja no és l’home que era. Després del casament ja nol’atreia tant com anteriorment, inclús s’havia engreixat.
També pensa que el fet de que sigui ermita, hauria de ser una professió la qual li fés bergonya parlar-ne tal i com en parla. En paraules clares, segons la Mila, en Matias és poc caballer amb ella.
3. Tota la novel·la, això és molt important, està construïda desde el punt de vista de la Mila. És en tercera persona, però és com sifos en primera. A partir de quina frase del primer paràgraf et sembla que ja no ho podem dir?
A partir de la frase: “malgrat la bona cama que tenia estava fatigada”
7. Les muntanyes semblen altres coses. Una sembla un pit de dona, l’altra una nina, l’altra una cara. Aquest recurs, també el trobareu en alguns cuadres de Dalí, també pròxim al Montgrí. Busca una fotografia del Montgrí perveure quina forma té. Copia la frase en què es compara la muntanya amb una cara de dona. Quin sentiment produeix, aquesta cara?
“Perquè, segons de quins indrets, sembla un cap de noia, amb el cuot punxegut rera el clatell” pàg.77 l. 1-2
Produeix un sentiment esgarrifós, terrorífic.
8. L’entorn del camí és agressiu i amenaçador. Podem dir que les plantes són animades? Com actuen?Sí, com si aquestes no volguéssin que passés.
10. Fixa’t en l’última frase. La Mila deixa un món enrere i en descobreix un altre, que ñes el de la solitud. ¿Podem dir que el paisatge exterior i el paisatge interior de la Mila són una mateixa cosa?
Sí, perque depén de l’opinió que tinguis del paisatge. El paisatge que ella veu, no és res més que la transmissió del seu sentiment.II. Fosca

2. El primer capítol descrivia l’entorn de l’ermita. Ara entrem amb la protagonista a l’ermita mateixa. Al cor de l’ermita hi ha Sant Ponç. Fes u plànol de l’ermita, amb el pati i els dos pisos.
3. Es presenten dos personatges importants: en Gaietà, el pastor (la Mila li posa uns quaranta anys), i el nen. El tema de la maternitat és principal. La Mila és una dona tot justcasada, ñes a dir que, segons les convencions de l’època, fins aquest moment no es trobava en la possiblitat de ser mare. Arriba a l’ermita i s’hi troba un home amb un nen. Els anteriros ermitans tenien una fillada. Relaciona això amb el tema de la maternitat.
La Mila, al ja ser casada, es pot començar a plantejar el tema de tenir fills perque en aquella època se suposava que la conseqüència delmatrimoni era la reproducció, i el fet de que vegi aquell nen li fa pensar en el tema. Ella vol tenir fills però li fa por tenir-ne, por a no saber atendre a les circumstàncies.
6. El pastor actua com un home entès, dóna consells a la Mila, li fa de guia per l’ermita. ¿Et sembla que això té res a veure amb el seu ofici? En termes cristians, què simbolitza un pastor?
De fet, una mica si...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Solitud
  • solitud de empleo
  • Solitud De Luz
  • Treball Solitud
  • Solitud
  • Respuestas
  • Respuestas
  • respuestas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS