Ressenya Atzucacs

Páginas: 4 (899 palabras) Publicado: 22 de junio de 2014
RESSENYA BIBLIOGRÀFICA
SEBASTIÀ, JORDI (2009): Atzucacs, València, Brosquil.

L’obra de prosa de ficció de Jordi Sebastià, Atzucacs, es tracta d’una obra formada per relats breus, que cridenl’atenció del lector d’una manera ràpida. Aquesta obra fou publicada al març del 2009 i és la guanyadora del IX Premi de Narrativa Breu Josep Pascual Tirado l’any 2008. Pel que fa a l’autor, podem dir queva nàixer a Burjassot el 1966. Es tracta d’un periodista i escriptor, i a més és regidor i portaveu del Bloc Nacionalista Valencià. Ha publicat novel•la (Un assumpte de perifèria), assaig (El paranycosmopolita), i llibres de divulgació (La conquesta del vent i La bellesa industrial). A més, el 2002 va guanyar el Premi de periodisme d’investigació Ramon Barnils per El president, les falleres,l’horta i la carretera.

Com ja hem dit, l’obra està constituïda per relats breus, huit en total, on el protagonista és l’home urbà situat en l’època actual. Al primer d’ells, observem com elprotagonista, un operador de Telefònica, té una vida infinitament repetitiva. Un dia descobreix una cosa diferent, una gavina allunyada de la mar. I aquest és el motiu pel qual el protagonista s’evadeix del seutreball. Finalment, mentre treballa, torna a veure la gavina; i abandona el seu treball a la seua cerca. Quan arriba a la platja, ja no la veu i crida a Telefònica i s’alleuja de que algú s’oferesca aajudar-lo.
El següent fragment, ens parla d’un home que viatja al bus. Enfront d’ell, seu una dona que porta una caixa de diapositives. L’home vol saber el seu contingut i quan es produeix una fortafrenada i la dona cau al terra, agafa la caixa i se l’amaga. Ix corrent del bus i una vegada a casa, mira les diapositives. Al veure xiquets i no la dona, les tira a la paperera.
El següentprotagonista és un home aturat i preparant unes oposicions. La seua dona està treballant i ell s’ha d’encarregar de fer la casa. Quan està a la pica, s’adona que l’aigua gira com a l’hemisferi sud al...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ressenya
  • Ressenya
  • Ressenya
  • Ressenya
  • ressenya
  • Ressenya
  • ressenya
  • Ressenya Escrita De

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS