ressenya de llengua i dialecte

Páginas: 4 (939 palabras) Publicado: 16 de febrero de 2014
 La ressenya que es mostra a continuació està feta sobre el llibre “Llegua i dialecte” de la editorial “Bromera” i escrit per l’autor Manuel Sifre.
En primer lloc, parlaré sobre l’autor que haescrit aquest llibre, que com ja he dit abans, s’anomena Manuel Sifre. Manuel és doctor en filologia catalana per la Universitat de València i professor de la Universitat Jaume I. Com podem veure, totala seua vida està totalment bolcada a la llengua catalana.
En segon lloc, parlarem de temes i subtemes que ens dona a conèixer el llibre de “Llengua i dialecte”. En un principi, aquest llibre enscomença a parlar de les diferents idees, quasi totes errònies, i prejudicis sobre una llengua. Primerament tracta que les fronteres que separen les llengües estén be clares. En aquesta primera idea,l’autor afirma que solament estén les fronteres diferenciades amb les llengües trasplantades, és a dir, amb les llegues que s’han traslladat de lloc gracies a la immigració. Altra idea que tracta és, perexemple, que les llengües tenen literatura, i els dialectes no. L’autor desment esta teoria posant d’ exemple a les varietats geogràfiques de la grega antiga, dient que eren útils per a conèixergèneres literaris concerts. I, per últim, altre aspecte que comenta l’autor en aquest apartat és que la religió no és un criteri per a la delimitació de les llengües, es a dir, moltes persones utilitzenl’excusa de la religió per dar a conèixer que la seua llengua és única, com per exemple, la llengua de l’Índia. Bé, jo he mostrat tres de les deu idees que apareixen al començament del llibre, és unprincipi que me crida l’atenció positivament perquè ja comença desvelant que moltes sers humans tenim en el cap moltes idees errònies del llenguatge, com les mencionades anteriorment.
Seguint en el segonapartat d’aquesta ressenya, es a dir, dels temes y subtemes que mostra el llibre, podem extraure conceptes lingüístics com “llengua” i “dialecte”. L’autor ens comenta tota la evolució de les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Llengua i mitjans de comunicació
  • Llengua, Cultura I Societat
  • l'escola i la llengua
  • Ressenya Mel I Fel
  • Plató
  • llengua catalana en el comerç i l'empresa
  • Ressenya del llibre: Això és (i no és) Allò.
  • Plató ciència dialèctica i les arts

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS