Ressenya de "L'hivern del món"

Páginas: 6 (1321 palabras) Publicado: 1 de enero de 2014
Vicent Ribas Riera 2BtxB 30/11/2013

Ressenya

Ken Follet, L'hivern del món, Rosa dels vents, Barcelona, 2012, 991 pàgines.

BiografiaEscriptor gal·lès, Ken Follet és un dels autors més venuts i coneguts en els últims 20 anys. Les seves novel·les de ficció històrica, especialment Els pilars de la terra, han estat venudes i traduïdes a pràcticament tothom, aconseguint el número u en gairebé totes les llistes de vendes.

Criat a Londres, Follet va estudiar a la University of London on es va especialitzar en periodisme. Després dellicenciar treballar tant a Gal·les com a Londres, en mitjans com l'Evening News. Va ser en aquesta època quan va començar a escriure la que seria la seva primera novel·la, L'ull de l'agulla (1978) , llibre que resultaria tot un èxit a nivell internacional permetent dedicar-se completament a la seva carrera literària.

L'obra de Follet no es compon només de novel·la històrica, ja que, en realitat,la majoria de les seves obres pertanyen a un altre tipus de gèneres, variant dels relats policials a llibres amb un gran component d'intriga, suspens o fins i tot aventures. Caldria destacar títols com Les ales de l'àguila, El tercer bessó o En el blanc entre molts altres.

No obstant això , la majoria d'aquestes obres de Follet varen acabar eclipsades per l'èxit aclaparador de la seva novel·lade 1989 Els pilars de la terra, un dels best - sellers més famosos de la història i les vendes es compten per milions d'exemplars . En 2007 va publicar la seva continuació, Un món sense fi, que també s'ha situat entre els grans èxits de principis del segle XXI .

El 2010 es va rodar una mini sèrie de televisió de gran pressupost sobre Els pilars de la terra , encara que la relació de les obresde Follet amb la gran pantalla ja s'havia donat amb les adaptacions del Tercer bessó, La clau està en Rebecca, La Gran prova o L'ull de l'agulla, que va comptar amb un guió del mateix autor.

Sinopsi

L'hivern del món és la segona novel·la de la trilogia “The Century”. Han passat quasi dues dècades, i després de la crisi a escala mundial degut al “Crack del 29”, començen a sorgir figures queaposten per una nova forma de política molt més rígida, els totalitarismes, que prometen retornar al seu esplendor a totes les ciutats on s'estableixin. Però, ho aconseguiran? Els seu representant més destacat serà Adolf Hitler, qui exposarà una nova forma de veure el món. Aquesta visió, i aquesta política agressiva portaran el caos per tota Europa. El feixisme avança a gran velocitat, Mussolini aItàlia, Hirohito a Japó i, en Espanya, sorgirà la guerra civil degut a un cop d'estat, amb Franco al davant. La guerra civil serà el camp de proves de totes les potències mundials. Les polítiques imperialistes dels feixistes obligaran a la resta de països a enfrontar-se a ells. Comença la Segona guerra mundial. Dins d'aquest ambient hostil, els fills dels protagonistes de La caiguda dels gegantsintentaran complir els seus somnis, o limitar-se a sobreviure. Com va dir Ken Follet, el títol del seu llibre, prové de la necessitat dels seus personatges de sobreviure a un tipus d'hivern molt més dur. Un hivern amb moltes tempestes, incloent l'Holocaust nazi o les purgues de Stalin.

Dins de la novel·la, es mantenen les cinc nacionalitats distintes dels personatges: Russa, anglesa, americana,alemanya i gal·lesa. Podem destacar a :

Carla von Ulrich: Filla de Walter von Ulrich i de Maud. És molt intel·ligent, generosa, i es sent atreta per les idees de democràcia que desitgen els seus pares. Però sobretot té molt de coratge, que la posarà en situacions crítiques en repetides ocasions. Ella veurà de primera mà com varen aconseguir els nazis el poder, i les atrocitats que cometien....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ressenya El Món de 1714
  • Ressenya del llibre “El món no se’n surt”
  • Ressenya
  • Ressenya
  • Ressenya
  • Ressenya
  • ressenya
  • Ressenya

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS