Ressenya Gràcies per la propina

Páginas: 2 (420 palabras) Publicado: 19 de enero de 2014
Ferran Torrent i Llorca (Sedaví, 31 de mayo de 1951) es un escritor y periodista español en lengua catalana. Es uno de los escritores valencianos actuales más reconocidos en toda España.Probablemente sea su novela más conocida,Gràcies per la propina (Gracias por la propina), escrita en forma autobiográfica. Fue galardonada con el Premio Sant Jordi de novela en 1994.

Argument: FerranTorres, un dels dos germans Torres, explica la seva infantesa, adolescència i pas a l'edat adulta a la franquista València dels anys seixanta.
La seva és una família atípica. El pare és mort, la mareviu en el record i un estrany accident els deixa orfes. L'avi i una curiosa parella d'oncles es fan càrrec del nens que creixeran en un ambient obert i permissiu, gairebé assembleari. La sèrie deconvencionalismes socials i morals establerts durant aquella època, obligaran a en Ferran i el seu germà a buscar-se la vida com sigui en una ciutat on gairebé tot és possible sense que ningú se'nsorprengui

Tema: El tema que tracta la novel·la és el de la família, i totes les relacions que es desenvolupen entre els seus membres. L'autor descriu una vida que molts poden confondre ambl'autobiografia, però res més lluny de la realitat.

Recursos Narratius:L'obra de Ferran Torrent té un llenguatge extraordinàriament acolorit i expressiu, ple de descripcions i de detallisme. L'escriptor hasabut crear un retaule evocatiu d'una ciutat i una època mitjançant la figura d'un narrador que es relaciona directament amb els fets, ja que n'és el protagonista.
És una novel·la històrica sobre elsanys seixanta, a la darreria del franquisme, que narra les vivències d'una família de personatges peculiar, que sap viure el moment i que practica sovint la picaresca.
Valoració:
Aquest llibre esforça biogràfic perquè descriu la vida des que és un nen fins que és un home. M’ha semblat que està prou bé però no el recomanaria  a les persones que no tinguin paciència ja que gairebé tota la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Gracies per la propina
  • Gràcies per la propina
  • Gracies per la propine
  • Gràcies per la propina
  • Fitxa gràcies per la propina
  • Gràcies Per La Propina
  • Gràcies per la propina
  • Gracies per la propina

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS