Ressenya - la cuina de l'escriptura

Páginas: 3 (718 palabras) Publicado: 11 de junio de 2010
RESSENYA:
LA CUINA DE L’ESCRIPTURA

Dins de l’obra de Miguel Cassany trobem “La cuina de l’escriptura”,editada per Anagrama en 1995 a Barcelona.
L’autor escriu aquest llibre pocs anys després de començar a exercir de professor d’Anàlisis del discurs en llengua Catalana a la Universitat Pompeu Fabra.Des de l’inici dels seus estudis a una escola religiosa de Vic (Barcelona), la seua vida tant acadèmica com laboral sempre ha estat relacionada amb el seu interès per la literatura, la llengua i laseua didàctica, per aquesta raó la major part de les obres d’aquest autor tenen relació amb l’anàlisi y producció de textos.
Concretament “La cuina de l’escriptura” es tracta d’un manual deredacció per a totes aquelles persones que puguen trobar-se alguna vegada davant d’un full amb la intenció d’escriure i on trobem que l’autor crea un diàleg fictici amb el lector per mostrar-li les formes mésadequades de buscar, organitzar i desenvolupar idees per compondre un text que s’ajuste als seus propòsits.
Aquesta guia que ens mostra Cassany està intercalada amb quantitat d’exemples,correccions i esquemes, alguns d’ells fets a mà per l’autor, que ens ajuden a veure clarament la teoria que està explicant.

Trobem que l’autor, a l’hora d’estructurar el llibre, es basa en les tres tècniquesbàsiques que ens proposa basar-se per a compondre un bon escrit: pre-escriptura, redacció i revisió del text. Així els primers capítols els dedica a la pre-escriptura, l’últim ens parla de la revisiódel text, mentre que la resta s’encarrega d’ensenyar-nos com redactar de forma adequada.
Els aspectes més importants dels que ens parla a la primera part, que com ja em dit pertany a lapre-escriptura, són la recol·lecció de materials segons el tema, la generació de idees i l’adequació a l’àmbit i el destinatari, per als quals Cassany ens proposa solucions com la tècnica de la pluja de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Cuina De L'Escriptura. Ressenya
  • Ressenya
  • La Cuina De L'Escriptura
  • La cuina de l'escriptura
  • Resum la cuina de l'escriptura
  • los cuinos
  • cuinos
  • cuino

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS