Ressenya patrimoni natural

Páginas: 4 (985 palabras) Publicado: 27 de mayo de 2011
TUSON, Jesús (2004) Patrimoni natural, Elogi i defensa de la diversitat lingüística, Barcelona, Empúries, Biblioteca personal.

Patrimoni Natural ha sigut escrit per Jesús Tuson, gran lingüista dela Universitat de Barcelona (però ja jubilat) i conegut per altres obres com El luxe del llenguatge o Històries naturals de la paraula. L'autor d'aquest llibre ha participat en diversos congressosarreu del món tant per a alumnes com per al professorat on quasi sempre ha arremès contra els prejudicis lingüístics. A més, periodistes importants de diaris com "El País" li han fet diverses entrevistescada vegada que l'autor d'aquesta obra ha publicat un llibre.
Aquest llibre està dividit en tres parts i tracta de la diversitat i pluralitat lingüística que posseeix la humanitat i la possibilitati realitat de la convivència de les llengües. Com el propi autor d’aquest text exposa: “[…] cal respectar i potenciar les maneres diferents de ser humans i perquè hem d’entendre, una vegada persempre, que el llenguatge i les llengües són el patrimoni natural que ens defeneix i diferencia com a estandants de l’Univers” (Tuson, 2004, pàg. 107), en aquesta citació es pot veure el sentiment vertaderde l'autor cap a la conservació de la diversitat.
Aquesta obra pot ser vinculada amb un llibre de J.E. Gargallo De les singular faccions del llatí a les suggerents i plurals façions romàniques jaquè Jesús Tuson parla també del llatí i de la coneguda expressió "el llatí llengua morta" (Tuson, 2004, pàg. 64) en diu que aquesta llengua mai no ha mort, si no més bé, el llatí ha sigut una llenguatransformada o fragmentada en altres com el català.
En síntesis, l'autor comença el llibre amb una comparació entre els dos tipus de persones que existeixen, segons ell, el monolingüe militant (personaagressiva i sense el mínim interés d'aprendre una altra llengua) i el monolingüe natural (persona amable i interessada en conéixer llengües). Més endavant, fa una exposició sobre la llengua...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • ressenya patrimoni natural
  • Patrimonio cultural y patrimonio natural
  • patrimonio natural
  • Patrimoni Natural
  • Patrimonio natural
  • Patrimonios Naturales
  • patrimonio natural
  • patrimonios naturales

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS