Restauració

Páginas: 2 (382 palabras) Publicado: 10 de noviembre de 2012
POSA’T A PROVA

Sintetitza:

a) Quin sistema polític va idear Cánovas per assegurar la Restauració de la monarquia? Quins van ser els suports principals que va tenir?
Cánovas va idear unsistema polític basat en el bipartidisme i volia pacificar el país posant fi a la guerra de Cuba i al conflicte carlí.
Els suports principals que va tenir van ser Martínez Campos, el Rei Alfons XII,L’Església.

b) Quins mecanismes asseguraven durant la Restauració l’alternança en el poder entre els partits dinàstics? Quines semblances i quines diferències hi havia entre els conservadors i elsliberals?
Els mecanismes que ho asseguraven van ser la corrupció electoral i a la utilització de la influència i del poder econòmic de determinats individus sobre la societat, els cacics.Conservadors i liberals coincidien ideològicament en les qüestions fonamentals, però diferien en alguns aspectes i assumien papers complementaris. Defensaven la monarquia, la Constitució, la propietat privada ila consolidació de l’Estat liberal, unitari i centralista. Però en la seva actuació política els conservadors es mostraven més inclinats a l’immobilisme, proposaven un sufragi censatari i la defensade l’Església i de l’ordre social, mentre que els liberals eren partidaris del sufragi universal masculí i d’un reformisme social més progressista i laic.

c) Quins grups polítics quedavenmarginats del sistema? Quin paper se’ls reservava? Com van evolucionar durant la Restauració?

d) Quina va ser la política dels governs de la Restauració en relació amb l’illa de Cuba? Per què es vadesencadenar una guerra a favor de la seva independència? Com es va desenvolupar el conflicte? Quines actituds van tenir els catalans en relació amb la guerra cubana?

e) Quines conseqüènciespolítiques, econòmiques i socials van derivar del desastre del 98? Quin impacte va tenir a Catalunya? Què és el regeneracionisme?

Defineix o explica:

a) Caciquisme

b) Torn pacífic:...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • restauració
  • La Restauració
  • restauració
  • La restauració
  • la restauració
  • restauració
  • La restauració
  • Restauració

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS