restauracion

Páginas: 3 (642 palabras) Publicado: 6 de octubre de 2014
La Restauració
La derrota de Napoleó va obrir pas a l’Europa de la Restauració, on no hi havia una potència hegemònica, però si un directori format pels Estats més poderosos i que havienparticipat en les guerres contra Napoleó: Rússia, Àustria, Prússia i Gran Bretanya.

L’anulació de l’Europa napoleònica
El model acordat a Viena
El Congrés de Viena se celebrà entre l’octubre de 1814 i eljuny de 1815, i hi participaren la major part dels estats europeus convocats per l’emperador Francesc I d’Àustria. Dels assistents cal destacar el príncep austríac Metternich, i el francèsCharles-Maurice, que amb la seva diplomàcia va introduir a França entre els estats poderosos.
El mapa polític d’Europa tornava a fixar les fronteres tal com existiren abans de 1792, amb petitesmodificacions.
La restitució dels vells models d’Estat
Les grans potències constituïren el 1815 la Santa Aliança per vetllar pel manteniment de les monarquies absolutes anteriors a la Revolució Francesa i perajudar a la derrota de les revolucions liberals allà on es produïssin. Els principis que defensava aquest organisme va ser dictat per Metternich i van ser acceptades per les grans potències al Congrésde Viena.

La persecució del liberalisme
La reacció dels Estats contra les idees liberals provocà l’aparició de societats secretes clandestines que seguiren el model de la maçoneria, constituïdesper burgesos, estudiants, intel·lectuals i grups de militars retirats sense cap ocupació des de la fi de les guerres napoleòniques.
En molts casos eren societats més teòriques que pràctiques, ambescassa o nul·la capacitat d’acció i influència entre el gruix de la població, i van ser descobertes i eliminades.
Els liberals espanyols aconseguiren dur a terme un projecte constitucional que vaservir de model a altres països com a Itàlia o Portugal. La Constitució de 1812, elaborada per les Corts de Cadis durant la Guerra del Francès.

Les propostes nacionalistes
Els conceptes nació i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Restauración
  • Restauracion
  • La restauracion
  • Restauracion
  • La restauracion
  • Restauracion
  • Restauración
  • restauracion

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS