Restricciones En Una Economía De Base Orgánica

Páginas: 2 (267 palabras) Publicado: 25 de septiembre de 2012
Resum:
Restriccions al creixement en una economía de base orgánica
En aquest text, Wrigley parlava de les dues restriccions al creixement en què es trovaven elseconomistes clàssics (anteriors a la revolució industrial).

En una economia de base orgànica, és a dir, una economia on la productivitat del sòl posava límits a tot tipusd’activitat econòmica, les dues restriccions al creixement eren; l’augment demogràfic i l’energia disponible. Un augment demogràfic afectava de dues maneres a l’economia delmoment: Augmentava la pressió sobre la terra en provocar un augment en la demanda d’aliments i d’altra banda significava més pressió sobre la terra, amb els augments en lademanda de tot tipus de productes materials. La següent restricció que parlava Wrigley dels economistes clàssics era l’energia disponible per el creixement i de laproductivitat per càpita en particular. El nivell de productivitat en aquella època era baix, ja que les formes de producció eren o bé en forma de calor, o bé com energia mecànica iconseqüentment una futura inversió d’energia per transportar el producte al mercat. És a dir, tota l’activitat econòmica s’havia d’ajustar a la captació d’energia del sol, elprocés de fotosíntesi.

Segons Wrigley, abans de la revolució, no hi havia pràcticament cap element d’estoc en el procés global, aquesta era doncs, una de les dificultats mésgrans a una economia de base orgànica, i que els economistes clàssics parlaven de dificultats inevitables.

La situació va canviar amb un augment important d’estoc.Aquest creixement, o capitalització de recursos va permetre que els pronòstics pessimistes dels economistes clàssics sobre la tendència dels salaris reals fossin desmentits.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Restriccion en base de
  • Restricciones organismos transgenicos
  • Restricciones de las bases de datos
  • Bases organicas
  • bases organicas
  • bases organicas
  • Bases Organicas
  • Bases organicas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS