Resum 1ª Part "Laura A La Ciutat Dels Sants"

Páginas: 4 (955 palabras) Publicado: 15 de octubre de 2012
1a PART
Laura es una jove de Barcelona sense pares, que es casa amb Tomàs, l´hereu dels Muntanyola i amb ell se´n va a viurer a Comarquinal, on ell es molt conegut.
Alli, tot el poble esperal´arribada de Tomàs amb la seua dona. La Teresa, germana de Tomàs observa a laura amb deteniment i la tracta amb frealtat perque ella serà l´ama de la casa i per a ella Laura es una estranya.
En arribar,Laura escriu a la seua cosina i li conta que tot va bé però l’únic que li fa mala impressió es la germana del seu marit i la boira humida del vespre.
Teresa anà a casa del seu oncle Llibori percontar-li amb tot detall l’arribada de la forastera.
Tot el poble remoreja sobre Laura, mentres que ella somia amb la seua nova situació.
Al dia següent el matrimoni, se’n van a passejar per Comarquinal iTomàs li conta a la seua dona tots els “xismes” i rumors del poble i ella li diu que no vol saber res de la vida dels demés. Mentres bastegen tot el poble els observa i els saluda. De camí es trobenamb mossèn Joan, un capellà d´alli que li promet a la Barcelonina ensenyar-li tots els paratges i ella accepta; a tot aço, Tomàs li diu a la seua dona que mai s’ajuntarà amb eixe capella perquè és unlladre...etc.
Laura desolada no vol saber res més de ningú i li diu que l’únic que l’importa son ells dos.
Al dia següent van anar a casa del senyor Llibori Terra Negra a dinar i va coneixer-lo a elli a la seua família: a la Beatriu filla del germà ja mort del Llibori, a l´Angèlica , Ventura a Jaume l’hereu de la casa. També va anar a sopar a casa de l’oncle Joanet i allí va saber del cas de latia Madrona, germana de Joanet.
Però Laura té un sentiment que fa que les llàgrimes se li salten dels ulls, ella pensa que és feliç però té un sentiment d’incomprensió ja que sent que les quinze milanimes de Comarquinal son molt diferents a ella que va amb la sinceritat per davant.A les hores ella té un sentiment d’esperança de ser feliç.
La setmana següent, Tomàs no va tindre temps de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Laura A La Ciutat Dels Sants
  • Laura En La Ciutat Dels Sants
  • Laura a la ciutat dels sants
  • Laura a La Ciutat Dels Sants
  • Laura A La Ciutat Dels Sants
  • Laura A La Ciutat Dels Sants
  • Laura A La Ciutat Dels Sants
  • laura a la ciutat dels sants

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS