RESUM 1T

Páginas: 6 (1371 palabras) Publicado: 11 de mayo de 2015
ÍNDEX





Introducció..................................................................................pàg. 2
Parts de la personalitat..............................................................pàg. 2
La castració.................................................................................pàg. 4
Graus de la personalitat.............................................................pàg. 5Els mecanismes de defensa......................................................pàg. 5
INTRODUCCIÓ
Fins la segona meitat del segle XIX, els homes havíem cregut que érem el que vèiem, però no és així. Podem dir que je suis un autre: no som una identitat sinó una estructura.
Hi han diversos tipus de psicologia en els quals hi intervenen diferents elements:
Psiquiatria, neurologia, etc. : Tracta sobrela part física, el que és real.

Psicòleg: Tracta la realitat de cadascú i la de tots plegats, el que és imaginari, la imatge que ens fem de les coses que hem viscut. Els psicòlegs busquen els desitjos amagats de les persones, que es mostren amb diversos símbols. Cada ésser té el seu món i s'hi pot conviure, però mai es pot descobrir del tot perquè tots tenim secrets de tot tipus, fins i tot quela mateixa persona no pot acceptar o simplement els desconeix.

Psicoanalista: Tracta sobre l'inconscient, el que és simbòlic, i examina la personalitat de cadascú per saber quin complexa simbòlic té.


PARTS DE LA PERSONALITAT
Consciència: significa adonar-se, fer-se càrrec de les coses. És un mitjà de subsistència ja que com més en tenim menys depenem del medi. La consciència ens permetmodificar aquest medi en mesura de les nostres possibilitats.
Els humans utilitzem la cultura per adaptar-nos al medi. El Jo és la consciència de tu mateix en el medi adequant-lo a les pròpies necessitats.
Ens constituïm a nosaltres mateixos a partir de l'èxit de les coses ja que quan realitzem una necessitat obtenim un plaer.

Jo = Principi del plaer Procés primari (compartit amb els animals ilimitat per l'entorn)
''Ego'' Jo (consciència) = Principi del plaer + Principi de la realitat

Gaudi: plaer descontrolat, excés de plaer que sempre et porta a un mal camí.
El principi del plaer s'ha de controlar des de fora, per exemple: un nen que no para de menjar xocolata s'ha de fer que pari perquè aprengui que la realitat no està feta per donar-li plaer i complir els seus desitjos. Tots elsvicis són gaudis, que van més enllà del plaer i es converteix en una addicció.

Petjades mnèmiques
''Id'' - Allò [ello] = ''energia vital'' Eròtica (desig)
Libido - pulsió
Thanatos (destructiu)


Petjades mnèmiques: energies descontrolades que ens donen gaudi i ens queden marcades, deixant una petjada. Aquestes energies són unplaer negatiu i busquem que no torni a aparèixer. Les petjades deixen uns forats que tapem amb les manies o records i experiències traumàtiques que queden reprimides.
Libido: energia sexual que pot ser primitiva o no. S'expressa amb la pulsió, que és com una expulsió, com per exemple, els nens petits quan mamen o es posen coses a la boca obtenen un plaer, ja que la seva zona excitable és la boca.Aquesta pulsió pot ser eròtica, la qual busca alguna cosa per descarregar-se o també pot ser destructiva, ''tothom destrueix allò que més estima''.
El desig comporta dolor: el desig és alguna cosa que et falta, i quan ho obtens arribes a un punt de satisfacció, però seguidament deixes de tenir aquesta satisfacció i busques un nou desig.

Principi de la realitat= Super-ego (Altre) - Ideal delJo (Vigilar i castigar)

Altre: desitja en lloc nostre. Està pel damunt del Jo, i les persones intentem satisfer els desitjos de l'altre, que són els que ens orienten i ens guien.
Super-Jo: esquematitza el principi de la realitat i té un sistema de vigilància que ens castiga quan no fem el que és correcte. L'ideal de Jo és la imatge que els altres tenen de nosaltres i, per tant, és el model que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Capitulo 1t
  • Compensaciones 1T
  • Ex men de Geograf a 1T
  • 1T TAREA DE PRODUCCI N I UNIDAD
  • Independencia de mexico resumen del resumen del resumen del resumen del resumen del resumen del resumen.....
  • resumen resumen
  • EL RESUMEN DEL RESUMEN
  • Resumen

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS