RESUM ACTO 2

Páginas: 23 (5673 palabras) Publicado: 31 de mayo de 2014
ACTE 2: LA VIDA
ESCENA 1: LA SOPA PRIMITIVA
Ni massa a prop ni massa lluny d’ un astre oportú, la terra s’ aïlla darrere un vel i agafa el relleu de les estrelles per fer evolucionar la matèria

1.1- LA VIDA NASCUDA DE LA MATÈRIA
- la idea d’ una continuïtat entre l’ evolució de l’ univers i la de la vida és recent.-
Joël de Rosnay: la vida és capaç de reproduir-se, d’ utilitzar l’energia, d’ evolucionar, de morir... La matèria és inerta, immòbil, incapaç de reproduir-se, anys enrere no se sabia que les molècules estaven fetes d’ àtoms ni que les cèl·lules estaven fetes de molècules. Llavors, s’ explicava que la vida havia aparegut a la Terra per la voluntat dels déus o per un atzar extraordinari.
Des de fa uns anys s’ ha confirmat que la vida resulta d’ aquesta llargaevolució de la matèria, que, després de les primeres agrupacions del Big Bang, continua a la Terra amb les molècules primitives, les primeres cèl·lules, el vegetals i els animals.
Després del naixement de la Terra, les molècules s’ organitzaran en macromolècules, aquestes en cèl·lules i les cèl·lules en organismes.
La vida resulta de la interacció i la interdependència d’ aquests constituents nous.1.2- LA NECESSITAT, SENSE L’ ATZAR
Jacques Monod parlava de : en unes condicions determinades, les lleis que organitzen la matèria engendren necessàriament sistemes com més va més complexos.
Hubert Reeves, creu que hi ha unes condicions principals per crear els organismes i per aquest motiu pensa que hi pot haver vida en altres llocs.
Qualsevol planeta que tingui aigua i es trobi a unadistancia optima d’ una estrella calenta té la possibilitat d’ acumular molècules complexes i petits glòbuls que intercanviaran substàncies químiques amb el seu medi. De necessitat en necessitat, l’ evolució química desemboca en éssers vius rudimentaris.

1.3- RECEPTA PER FER UN RATOLÍ
-La vida que sorgeix de la matèria: és una mica el que es deia antigament quan es parlava de generació espontània-.És veritat però ells creien que la vida naixia així com així, espontàniament, de la matèria en descomposició, fins i tot un metge del segle XVII va preparar una recepta per ratolins, i es va afirmar que la vida naixia contínuament de la matèria en una forma microscòpica, això no era completament un disbarat, la idea de base era justa, però el raonament era fals: la vida no neix espontàniament, haexigit molt de temps per aparèixer.
El 1862, Pasteur demostra que hi ha gèrmens microbians arreu de l’ entorn, va preparar un brou de remolatxes, llegums i carn i el va tancar per aïllar-lo de l’ aire, i el va fer bullir. No va aparèixer cap tipus de vida a la retorta.
-que és el que es volia demostrar?- que la vida no pot sorgir espontàniament-.
Pasteur va enviar el problema de l’ origen alsllimbs, a causa d’ aquest experiment es va concloure que la vida no podia néixer de la matèria inerta, llavors, com explicar-ne la primera aparició de totes? Nomes quedaven 3 solucions: una intervenció divina, l’ atzar o un origen extraterrestre.

1.4- LA INTUÏCIÓ DE DARWIN
Calia superar el bloqueig de Pasteur i comprendre que la matèria inerta havia engendrat la viva no pas , sinógradualment, durant milers de milions d’ anys. Va ser Darwin qui va proposar : la durada.
-però ell parlava de l’ evolució de les espècies-.
No solament. Darwin va descobrir el principi de l’ evolució de les especies vives: des de la primera cèl·lula fins a l’ home. Però també va suggerir que, abans de tot de la aparició de la vida i del naixement de les primeres cèl·lules, la Terra primitiva devia haverconegut una evolució de molècules.

1.5- L’ OU I LA GALLINA
- aleshores, com es pot provar que la vida de la matèria?
Es la historia de l’ ou i la gallina. Aquest cercle viciós el van trencar dos investigadors, el bioquímic soviètic Aleksandr Oparin i l’ anglès John Haldane. Les condicions de la Terra primitiva eren molt diferents de les d’ avui dia_ l’ atmosfera no contenia ni nitrogen ni...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Resumen Acto 1 Y 2 Lite 10cimo
  • Resumen de la eneida acto por acto
  • Acto 2
  • Resumen Del Dialogo Del Acto 2 De Fuenteovejuna
  • resumen de la obra yerma acto por acto
  • obra juan tenorio resumen y síntesis parte 2 acto 1
  • Acto 2 Julio Cesar
  • Acto 2 De Abril

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS