RESUM ANTIC RÈGIM

Páginas: 26 (6322 palabras) Publicado: 24 de noviembre de 2014



ESPECIAL REFERÈNCIA DE L'ANTIC RÈGIM

1.1. La transició demogràfica.

L'Antic Règim es caracteritza per un règim demogràfic que dificultava el creixement de la població. Tant la natalitat com la mortalitat eren molt elevades, per això la població creixia poc. La població europea va travessar tres fases bàsiques, va experimentar un creixement moderat. El segle XVII va ser un segle decrisi, a causa de les guerres, les epidèmies i la fam, que va produir un estancament a la població. Després durant el segle XVIII, la població europea va experimentar un gran creixement. L'augment es va produir perquè les taxes de natalitat van continuar sent molt altes, però la mortalitat va baixar. La mortalitat va disminuir per quatre motius: les guerres van ser menys mortíferes, es van produirmenys epidèmies, es van reduir les males collites i va millorar la dieta alimentària. Com que hi havia més gent, va augmentar la demanda de productes bàsics de consum ( aliments i vestits).

1.2. Economia preindustrial de base agrícola.

El sector més important era el primari, mentre que la indústria tenia una base artesanal. Més del 80% de la població vivia al camp i es dedicava al'agricultura i a la ramaderia. Però l'agricultura era molt poc productiva i per això la majoria dels camperols vivien en condicions d'escassetat. Es devia a l'endarreriment tecnològic. En el continent es van donar els sistemes principals d'explotació agrícola: els camps oberts, eren grans extensions de terreny sense tanques que podien ser de propietat individual o col·lectiva, on es dedicaven al cultiu decereals, i els camps tancats, són parcel·les individuals delimitades per tanques o bardissa en què es feien conreus més diversificats. Hi havia terres de propietat comunal, zones de boscos i pastures per al bestiar, de les quals es beneficiaven tots els habitants dels pobles. El limitat desenvolupament de la ramaderia no permetia la producció de carn i de llet per alimentar a la població, la dietaes basava en blat i cereals.

Les càrregues impositives sobre els camperols.

Els camperols pagaven molt d'impostos. Aquesta llista d'impostos es dirigia a tres destinataris: al rei calia satisfer-li impostos directes sobre les rendes i impostos indirectes. Els camperols havien de pagar als senyors pel dret d'explotació de la terra i per l'ús dels molins, ponts....etc. Els camperols tambéhavien de lliurar al clergat el delme eclesiàstic, el 10% de la collita. Durant l'edat moderna els impostos van créixer de manera contínua. Aquest fet va originar protestes camperoles.

1.3. Una indústria artesana.

La persistència del sistema gremial.

A les ciutats estava controlada pels gremis. El paper dels gremis era important a la majoria dels països europeus. Fins a la segona meitatdel segle XVIII l'artesania es va caracteritzar pels pocs avenços i l'escassa innovació tecnològica. Els artesans treballaven en petits tallers amb molts pocs operaris i feien tota la tasca de producció, des de la recepció de la primera matèria fins a l'elaboració del producte final.



1.4. El comerç.

El gran comerç internacional.

El comerç internacional va viure una transformació moltintensa en l'edat moderna a causa de l'expansió colonial i l'augment de la demanda. Van establir monopolis de comerç amb les zones del món que dominaven. Aquests monopolis estaven controlats per grans companyies privilegiades.
Les companyies privilegiades de comerç es van generalitzar en el segle XVII. La funció de moltes d'aquestes companyies es va basar el la protecció de la monarquia.

Elcomerç interior.

El comerç interior es desenvolupava en fires anuals i mercats setmanals. Els mercats eren centres de comerç local o regional, les fires comprenien intercanvis nacionals i fins i tot, internacionals. Les fires van ser substituïdes per llotges o centres de contractació.


2. La societat dels privilegiats.

La societat es dividia en tres estaments: la noblesa, el clergat i el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Resumen Antic Regim
  • Antic Règim
  • Antic Règim
  • ANTIC REGIM
  • Antic Regim
  • Antic Règim
  • la crisi de l antic regim
  • antic règim (valencià)

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS