resum antigona part 1

Páginas: 3 (504 palabras) Publicado: 16 de octubre de 2014
Primera part

A l'interior del palau de tebes, discuteixen Euriganeia, Astimedusa i Eumolp sobre el destí que li espera a Tebes i sobre les morts i les ruïnes que esta contemplant.
Astimedusacareig dun esperit esperançador, esta convençuda de què el destí de Tebes serà bo a pesar d'allò que esta passant, i que la ciutat sortirà vencedora. Eumolp creu que Tebes ja esta sentenciada, i queacabara en ruïnes, però pateix per les persones que han mort defensant la ciutat.
Mentre ells parlen, arriba Eteocles preguntant el perquè de tants llants i crits, Astimedusa li diu que un deu elsanuncia desgracies, però Eteocles li respon amb coratge. Després Eumolp li diu que Antigona va anar a veure a Polinicies per dirli que la guerra havia de parar. Eumolp es va enfadar ja que la seva germanaAntigona la va traí, la seva dona Euridice li demana que no la castigui, perquè és la seva germana per en aquell moment estava alterat i li reclama que ell és el que mana ya que és el rei i Antigonahavia d'obeir.
Quan Antigona es troba amb el seu germà, li explica que ella tan sols volia que hi hagues pau entre ell i el seu germà Polinicies, però l'únic que li importa a Eteocles és que Antigona aparlat amb un enemic i això és un crim en contra de la ciutat de Tebes. Per intentar calmar-lo Antigona li recorda aquell moment en què estaven tot tres junts i ella era qui els cuidava, peroEteocles li reclama que ella estimava més a Polinicies, que no pas a ell. Per Antigona és inutil fer retornar la pau entre tot dos germans perquè hi ha molt d'odi i de rancor.
Més tard arriba Creontanunciant que han entrat a atacar a Tebes, i Eteocles marxa a contraatacar. Quan creont s'assabenta de què l'enemic té destinat a un guerrer per cada porta de la ciutat de Tebes li aconsella fer unaestratègia, també destinaran a un dels seus (guerres) per què combati amb els del bàndol enemic a cada porta. A l'ultima porta, es troba Polinicies i creont li diu que no sigui ell que defensi aquella...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Resumen de el mago (parte 1)
  • Resumen econometría parte 1
  • Resumen A La Carga 1 Parte
  • El psicoanalista resumen parte 1
  • Resumen Parte 1 Libro 1984
  • Resumen Feronia (fantasía) parte 1
  • Resumen Libro "Los Altísimos" Parte 1
  • Don quijote resumen parte 1

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS