Resum article

Páginas: 2 (467 palabras) Publicado: 23 de marzo de 2012
RESUM ARTICLE: “Autoregulación y relaciones entre iguales en tares de construcción: un anàlisis de las situaciones de interacción”


L’aprenentatge i el desenvolupament de l’infant sóninseparables de l’entorn social. Les activitats metacognitives es poden veure afavorides per situacions d’interacció social on és més fàcil actualitzar moltes de les funcions executives crítiques que estanmoltes vegades amagades quan l’individu treballa tot sol.
Segons en Piaget, la presa de consciència a través de verbalitzacions davant la tasca, generades per la interacció amb un company juga un paperdecisiu en les tasques de resolució de problemes. D’aquí la importància de què la interacció social es converteix en un poderós instrument per afavorir el conflicte i la presa de consciència. Altresautors, seguidors de Piaget, accepten que el coneixement es construeix en situacions socials i que el mecanisme decisiu d’aquesta construcció és el conflicte socio-cognitiu.
Segons en Vigotski, diu quela consciència controla la conducta, i aquest control l’infant l’aconseguirà de forma progressiva en interacció amb l’adult. Afegeix que la consciència és inseparable d’un marc sociocultural, pertant, símbol, cultura i consciència apareixen en l’infant com una cosa indisociable a través d’un procés de desenvolupament que no es produeix en soledat.
Els processos de regulació en situacionsd’interacció nen-adult es relacionen amb un traspàs de la responsabilitat davant la tasca per part de l’adult al nen en funció dels canvis que l’adult pareix percebre en les capacitats infantils perenfrontar-se a les situacions. Però podem assenyalar que encara que els infants siguin d’edats similars no significa que tinguin un mateix domini de la tasca i un control similar de la situació, i que si tenenel mateix nivell de competència no necessàriament han d’aportar les mateixes solucions, no sempre els participants d’una situació tenen el mateix punt de vista encara que tinguin una meta comú....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • resum article
  • Article
  • Article
  • Article
  • Article
  • ARTICLE
  • Article
  • article

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS