RESUM BIG BANG

Páginas: 2 (388 palabras) Publicado: 11 de marzo de 2015
RESUM BIG BANG
Una de les preocupacions principals dels humans ha estat la pregunta de l’origen sobre el que els envolta.
Actualment tenim una teoria, la teoria del Big Bang , data l’origen fa uns15.000 mi|ions d'anys (aquesta edat s’ha calculat amb el moviment relatiu de les galàxies entre altres). Es basa en la teoria de la relativitat general i ha trobat el suport d'observacions coml'expansió de l’Univers, la proporció d'elements primordials i la radiació de fons de microones.
■ L'expansió de l'Univers
-El 1916, Albert Einstein va fer els primers passos cap a la teoria del Big Bang ambla teoria de la relativitat general í l'aplicació a la construcció d'un model d'Univers.
-Alexander Friedmann, va ser el primer a proposar, el 1922, un Univers en expansió.
-El 1929, Edwin Hubble,va dir que les galàxies s'allunyen les unes de les altres a una velocitat proporcional a la distancia que les separa.
■ La proporció relativa d'elements primordials
Ralph Alpher i George Gamow, vaproposar un model que explicava l’aparició d’elements lleugers durant el Big Bang
No va ser fins al 1965 quan un investigador de la Universitat de Princeton, Jim Peebles, va fer un càlcul demostrant lesafirmacions de Raplh Alpher i George Camow.
■ La radiació de fons de microones
Segons la teoria de la relativitat d'Einstein, durant els primers instants l'Univers va experimentar una època dedensitat i temperatura extremament elevades, que van anar disminuint a mesura que l'Univers s'expandia.
La teoria prediu que hauríem de ser capaços de detectar la radiació provinent deis instantsinicials de la formació de l'Univers en forma de radiació de microones. I això es va descobrir l’any 1965. Dos físics nord-americans, Amo Penzias i Robert Wilson, van provar un detector de microonesextremament sensible. En analitzar el senyal que els arribava es van sorprendre de trobar més soroll de fons del que preveien. A més, aquest soroll era el mateix per a qualsevol direcció d'observació, i no...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Resumen de la Teoría del Big Bang
  • Teoria del big bang (resumen)
  • Resumen big bang
  • RESUM “CIENCIA AL DESNUDO Big Bang”
  • big bang
  • Big Bang
  • el big bang
  • El Big Bang

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS