Resum complet "El cafè de la Marina" per actes

Páginas: 6 (1356 palabras) Publicado: 15 de febrero de 2015
RESUM CAFE DE LA MARINA
ACTE l
Rafel, Baldiri, Gallaret, Antonet i Moreno estan jugant a cartes en una taula, metres que en Rufí està sol en una altre i Libori està darrere el taulell parlant amb la Salvadora. En Baldiri i la Salvadora tenen és barallen i Libori els separa.
En Rufí deu les begudes del dia anterior però en demana més i Libori és nega.
La Salvadora i Libori parlen de lesseves filles. A la Salvadora li fan pena perquè pensa que són massa bones.
La Rosa i en Moreno parlen perque ella li ha dit que si sap tirar les cartes i li diu que el seu marit serà un alcohòlic. La Rosa no està del tot contenta per el casament.
La Rufina entra al cafè i desperta a en Rufí, és barallen. Libori dóna suport a en Rufí i la Rufina se’n va.
La Rufina té una discussió amb lafamília de Libori. Els hi diu que no es casin que tots són iguals posant com exemple la vida amorosa de la Caterina, i ella paga el que el seu marit deu de diners.
La Rosa és casa i la seva germana l’ajuda amb el vestit. Parlen amb la Gracieta, i la Caterina diu que ella no es casarà, que ha de cuidar del seu pare, però que vol tenir fills, igual que la Rosa. En Rafael fa plorar a Caterina. LaCaterina li diu a la Gracieta i a la Maria que mai trobarà a ningú i que ella depèn del cafè i del seu pare.
En Claudi entra al cafè i li diu a Caterina que el vermut que li han venut a sa mare estava molt dolent i que no val res. En Rufí i el Claudi és barallen.
En Claudi borratxo parla amb Luard, en Tià i Rufí, davant de Caterina. En Claudi té pensat marxar a Amèrica. Entra la seva mare al cafè, i lidiu que marxi que està fent el ridícul. En Claudia marxa. La Salvadora es disculpa i li diu que no faci cas del seu fill que esta begut.
ACTE ll
La Rosa i el Rafel ja s’han casat i ho celebren ballant al cafè. Rufí i Luard parlen amb Monsieur Bernat, que és un convidat d’en Libori de negocis.
Els nuvis anuncien que han de marxar i es van preparant mentre que el Bernat balla amb la Caterina.Els nuvis s’acomiaden i marxen deixant un “visca la núvia!” darrere.
Gracieta i Maria se’n van, seguides de Tià, Moreno, Antonet i Gallaret. Rufí, Rufina, Salvadora, Baldiri i Luard se’ls uneixen i només queden Caterina, Libori i el Monsieur Bernat al cafè.
Caterina diu que se’n va i en Bernat s’apena. Aprofitant el moment de calma, en Libori li parla dels negocis al Bernat, però aquest li diuque vol parlar de la seva filla: diu que s’ha enamorat profundament i el pressiona per cassar-se amb ella dient que ell la cuidarà i que mai li faltarà res. Bernat insisteix en que ningú ho pot saber i en Libori assenteix.
Rufí, Luard i Baldiri entren al cafè i Libori, encara sorprès, els hi explica el que acaba de passar. Després en Libori se’n va i queden els tres pescadors parlant del francès,quan la Caterina entra i aquests li parlen de l’assumpte com si ella ho sapigués.
Entren al cafè Tià i Moreno, seguits d’una Artista i el seu Valent. L’Artista parla sobre el poble i pregunta; llavors, entra en Claudi i aquesta festeja amb ell però en Claudi no vol saber res d’ella. L’Artista i el Valent marxen i, els que queden parlen sobre l’Artista i el seu acompanyant.
Després, se’n van totsi queden en Libori i la Caterina. En Libori li explica tot el que ha passat amb el Monsieur Bernat i la obliga a casar-se amb en Bernat dient-li que és una sort per a ella i que ha d’aprofitar la ocasió. Gallaret i Antonet, dos pescadors joves, entren a per oli i marxen al moment.
En Libori i la Caterina tornen a estar sols, però aquest marxa a dormir i la Caterina es queda sola. La noia va atancar la porta del cafè, just quan es troba al Claudi, que entra. Parlen sobre la notícia del seu casament amb el francès, que ja s’ha estès pel poble. La Caterina es mostra una mica trista però diu que és el que ha de fer. Claudi se’n va i aquesta, tota sola al cafè, es posa a plorar mentre sent als mariners cantar.
La Rufina segons la Salvadora es qui esta propagant les informacions de la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El Cafè de la Marina resum per cap
  • Resum-Esquema: El Cafè de la Marina
  • Cafe de La marina Resumen
  • Resum per actes de MAR I CEL
  • Resum per actes d'Antígona
  • Llibre complet "El cafè de la marina"
  • el cafe de la marina
  • cafe de la marina

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS