Resum De Drames Rurals

Páginas: 10 (2310 palabras) Publicado: 22 de abril de 2012
DRAMES RURALS

Met de les conques

El primer drama tracta sobre una família de personatges marginats per una maternitat il·legítima. La seva mare era considerada com una bruixa.
El Jaumet es rebutjat per tot el poble per ser bord i fill del pecat i eren reconeguts per tot el poble.
La seva mare mor per una intoxicació d’un bolet quan va anar al bosc. La seva família és molt miserable, notenia amics i era marginat.
Però un dia arriba al poble un predicador estranger que fa canviar la rutina d’en Met. L’estranger el porta a una església on li donen de menjar i el cuiden. La seva mare es mor i ell troba consol en la religió. Decideix fer penitència on li pareix Jesús per primer cop. Pel camí cau en una cova, allí cau i es queda inconscient. Al cap d’un temps es queda a terra i acabamorint.

Idil·li de xorc

Personatges principals
Tit o Josep: és un captaire que tenia 60 anys. Era petit i rabassut. Amb prou feines podia caminar, s’aguantava amb 2 bastons. Era maltractat per la seva família.
Laia: era una captaire d’uns 53 anys. Era alta i prima, i molt presumida, però li faltava un bull, era pubilla en una barraca on criava conills.
Comença fen un descripció d’un grupde captaires que baixaven canten i ballen cap a la vila. Un dia  la Laia i en Josep es troben al mati i es fiquen a parlar sobre la seva vida, desprès la Laia convida a en Josep a esmorzar.
Seguidament decideixen casar-se, la Laia per que li agrada en Josep i ell per que vol sortir de la família ja que no hi estava bé.
La Laia li demana al capellà que els hi casi però ell es nega, però al capd’uns dies accepta i els casa per no formar cap escàndol. Així doncs quan arriba el dia de la cerimònia es casen, i al sortir de l’església el poble comença a pedregar-los, perquè així indicava la tradició, amb tanta mala sort que maten en Josep.
 
Parricidi

Felet: marit de la Lena, sense preocupacions, representa la figura d’una persona de poble, acostuma a anar al bar i a embriagar-se.Lena: casada amb en Felet, mestressa de casa que cuida el fill, molt infidel ja que té molts amants.
Titet: fill de la parella, molt innocent ja que sense saber-ho influeix en el desenllaç.
Pau: amant de Lena, el seu assassí, violent i gelós.
La Lena està casada amb en Felet, tots dos tenen un fill que es diu Titet. 
Una nit en Felet se’n va a la taberna a emborratxar-se, mentre ell era allí, enPau, amant de la Lena, va a la seva casa aprofitant que en Felet estava fora.
En Pau gelós de en Felet es comença a barallar amb la Lena i la acaba assassinant a ganivetades. Al escapar surt per la finestra.
Quan arriba en Felet, com estava borratxo, no es va donar compte de que la se va dona estava morta i es va anar a dormir al seu costat sense donar-se’n conte.
Al dia següent en Titet va abuscar la seva mare que no es desperta i surt a fora el carrer on troba a les veïnes, les veïnes entren a la casa i es troben a la Lena morta i en Felet dormin al costat. En Felet no se’n recorda de res i es emportat a la presó.


Daltabaix

Principals:
En Verí és un Home esquerp, feréstec, molt primitiu. És el fill del Palau vell.
La Doloreta és la dona d’en Verí, que com es sol dirs'ha guanyat el cel en vida. Ha d'aguantar a tota una família de porucs i primitius.
Avi Palau: És el propietari de la casa i el pare d’en Quim i Verí. És vell, gros i panxut. No fa res en tot el dia, només s’assenta al pedrís, llegeix el seu llibre: Les faules d’Isop i ensuma rapè (tabac). És egoista i esquenadret..
El conte comença fen un descripció del poble, la casa i el casament de Veri ambDoloretes.
Doloretes i en Veri tenen un fill al qui l’avi anomena Llombric (cuc).  En un intent desesperat perquè la mula l'obeeixi, el Verí li pren foc, parteix a córrer i atropella al Verí, al vell i al nen. Per aquesta tràgica perduda Doloretes perd la raó i en Quim, que era com el seu germà fa fora a la Doloretes de casa i es veu obligada a viure de la caritat.

El pastor
Personatges.
En...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Resum Drames Rurals
  • Resum Drames Rurals
  • Drames rurals
  • Drames Rurals
  • Drames rurals
  • Drames Rurals
  • Drames Rurals
  • Drames Rurals

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS