resum de El meu germà Pol

Páginas: 4 (999 palabras) Publicado: 3 de noviembre de 2013
Resum
En el meu germà Pol es narra principalment la relació entre dos germans: La Mercè i en Pol, un noi amb síndrome de Down. La Mercè és una noia de dotze anys molt madura per la seva edat encaraque a ella no li sembli ja que és la principal encarregada de cuidar i aguantar al seu germà. Cada dia al tornar a casa desprès de l’escola ha de vigilar a en Pol perquè la cuidadora, l’Esperança,marxa de seguida que arriba la Mercè. A més d’aquesta càrrega com a pre-adolescent que és te els típics problemes com per exemple la seva forma física, els amics i sobretot una obra de teatre en anglesen la que vol ser la protagonista.
Per al Pol la Mercè és la primera persona a la qui acudeix sempre que te algun problema. Ella com sap que fa les coses sense pensar no s’enfada gaire, només licrida l¡atenció però de seguida al veure la cara de preocupat d’en Pol li tranquil·litza explicant-li un acudit : “ Això era un caragol que esgarrapa” i tots dos comencen a riure. A més, la Mercè donala cara de totes les desfetes que fa en Pol i li explica als seus pares per a que el seu germà no estigui trist. Llavors els seus pares, principalment el seu pare sempre li donen la culpa a ellaperquè no esta atenta contínuament de les coses que fa.
En Pol que te vint-i-nou anys és una criatura petita però amb un cossot enorme i com he dit abans te síndrome de Down. És un noi a vegades dolçperò també és impertinent, té enrabiades, és tossut i molt molt pesat. De vegades la seva germana s’enfada amb ell ja que fa coses que sap que no hauria de fer, com obrir la porta de la Mercè sensetrucar abans o respirar fent soroll al seu clatell. En Pol no va a l’escola però cada matí amb molta il·lusió va a un taller per a treballar per uns pocs diners. Aquest taller és molt especial ja que elsseus companys tenen el mateix problema que ell. A més, hi ha la persona més important de la seva vida “Déu en persona” que és el seu monitor l’Esteve Soler.
El seu pare en Sixte, és un militar...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El meu germà pol
  • El meu germà Pol
  • El Meu Germa Pol
  • El Meu Germà Pol.
  • El meu germa pol trabajo lectura valenciano
  • El meu germa pol
  • El meu germa pol
  • El meu germa pol

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS