Resum De "El Polític I El Científic"

Páginas: 2 (361 palabras) Publicado: 29 de noviembre de 2012
Comentari sobre “El político y el científico”, de Max Weber

Max Weber, politòleg alemany, arran d’unes conferències que va pronunciar sobre política, va ampliar les idees que en allà va exposar iles va plasmar en un llibre, “El polític i el científic”. En en llibre, parla sobre el que segons ell realment és la política, aquells que participen en ella, i sobre el model en el qual es posa enpràtica, l’estat.

Per Weber, la política és la capacitat de dirigir o tenir influència sobre l’estat. El polític, és aquell que aspira a prendre el poder o a tenir influència sobre aquell que hodistribueix. L’estat, és un grup de persones establertes en un territori que perdura gràcies al domini d’uns sobre els altres mitjançant la violència física. Aquest domini es justifica a partir de treselements: la costum, uns hàbits de governació que resten des de temps imperdurables; el carisma del dominador que fa que el segueixin els súbdits; i una legalitat eficient.

En el moment de creació del’estat modern, va ser quan va sorgir el polític professional, que treballa per els diferents poders de l’estat, aquell que viu “per” i “de” la política. El polític que viu per la política és lapersona que fa d’allò la seva vida i és el que li dóna sentit a aquesta. El polític que viu de la política, la utilitza només com a font d’ingressos. Per aquest motiu, pensa que el que viu per la políticaes troba en un nivell superior que el que viu d’aquesta. El polític professional s’envolta d’aquells que li poden proporcionar recursos econòmics i assegurin la conquesta de vots. És capaç, preparati intel·lectual. A més, per Weber han de tenir tres qualitats: passió, fa entregar-se l’home al seu objectiu; la responsabilitat, perquè les seves accions vagin encaminades en aconseguir-lo; i mesura,per resguardar-se d’altres influències que puguin malmetre.

Finalment, destaca els dos errors més importants en que pot caure un polític: l’absència de finalitats objectives i la falta de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Crisi restauració i catalanisme polític
  • El deure del científic: Investigar… i publicar?
  • Renaixença I Catalanisme Politic Del Segle Xix
  • Tema-1. Ordenament Jurídic i Sistema Polític
  • Resumen Tema 15- EL FRANQUISME: CREIXEMENT ECONÒMIC I IMMOBILISME POLÍTIC
  • Resumen Canto I
  • Resumen De Civil I
  • Resumen biologia i

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS