Resum de la creació

Páginas: 5 (1049 palabras) Publicado: 13 de marzo de 2011
Ex nihilo: el món apareix del no-res, usualment per decisió d'un creador.

El judaisme i el cristianisme creuen que el món va sorgir per ordre de Déu, tal i com s'explica al Gènesi. Alguns corrents defensen la lectura literal de la Bíblia (i daten fins i tot el moment), altres pensen que el relat vol emfasitzar que tot existeix per voluntat divina (per tant Déu seria la causa primera del'existència) i que l'ésser humà és el final del procés de creació per ser la criatura més perfecta (feta a imatge i semblança de Déu, amb un ànima).

La Creació es divideix en diversos dies, que per a alguns són una metàfora de l'evolució. Així, el primer dia Déu separa la llum de les tenebres (permetent de forma gràfica l'existència del temps amb el pas del dia i de la nit, ja que Ell és etern perdefinició). El segon separa les aigües primordials, fent que existeixi un cel i un mar (és a dir, el concepte d'espai). El tercer dia ajunta les aigües inferiors per permetre aparèixer la terra seca, on creixeran els vegetals. El quart crea els astres principals, mentre que el cinquè crea els primers animals: peixos i ocells (tots els que no pertanyen estrictament a la terra). El sisè dia crea laresta d'animals, incloent l'ésser humà, i el setè, el xabbat o dissabte, descansa i admira la seva obra, que és bona per naturalesa (ja que Déu és perfecte).
La Creació segons Gènesi és el mite bíblic sobre la creació del món i de l'home dels dos primers capítols del llibre bíblic del Gènesi, que conté dos relats de la Creació diferenciats per la seqüència dels fets.
Primer relat
En el primerrelat es crea el món en set dies i per ordre ascendent: Llum, Firmament, Planetes, Peixos, Aus, Rèptils, Besties i finalment l'Home, mascle i femella. La seqüència se sembla molt a l'Evolució, no es per casualitat sinó per motiu de que el narrador imaginà que la creació s'havia produït des del més senzill que és la matèria, al més complex que seria l'home. El relat acaba amb la creació de l’espèciehumana, sense distinció de sexe, recalcant-to al dir "mascle i femella els creà". Es a dir, l'home i la dona foren creats junts, en igualtat de condicions i sense fer distinció ni privilegi d'un sobre l'altre.
• El Primer dia: Déu creà la llum ( "Que es faci la llum!") Déu divideix la llum de la foscor, i el "dia" de la "nit".
• El Segon dia: Déu crea el firmament ( "Que hi hagi un firmament...!")i dividir les aigües per sobre de les aigües de sota. El firmament s'anomena "cel".
• El Tercer dia: Déu ordena que les aigües de sota que s'apleguin en un sol lloc, i la terra ferma va aparèixer. "Terra" i "mar" es diran. Déu ordena a la terra produeixi herba verda, les plantes i els arbres fruiters.
• El Quart dia: Déu creà les llums en el firmament per separar la llum de la foscor i permarcar dies, estacions i anys. Dos grans llums es creen (probablement el sol i la lluna), i les estrelles.
• El Cinquè dia: Déu ordena a la mar "que produeixi criatures que s'hi moguin", i els ocells per a volar a través dels cels Crea aus i les criatures del mar, i els mana que siguin fecunds i que es multipliquin.
• El Sisè dia: Déu ordena la terra crear éssers vius; bèsties salvatges, animals irèptils. A continuació, crea l'Home i la Dona a la seva "imatge" i "semblança". Se'ls diu "sigueu fructífers, i multipliqueu-se, i ompliu la terra i sotmeteu-la.". La totalitat de la creació és descrita per Déu com a "molt bona".
• Setè dia: Déu, després d'haver completat els cels i la terra, descansa de la seva feina, i beneeix i santifica el setè dia.
Segon relat
A Gènesi 2,4 hi ha el segonrelat, diferent del primer. Déu crea primer a l'home a partir del fang. Després construeix el Jardí de l'Edèn per que l'home hi visqui. Més tard s'adona que "no és bo que l'home estigui sol", per tant, crea els animals i els presenta davant d'Adam per veure si entre ells hi ha algun adequat per fer-li companyia. Com que no el troba, Déu adorm a Adam, li treu una costella i d'ella crea a Eva....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tapís de la creació
  • creacio del producto
  • Teorias de la creacio
  • Tapís De La Creació
  • Creaciosismo Y Evolucionismo
  • Creació de Empresa
  • Resumen La creaci n de los oc anos azules
  • Creaci N

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS