resum de la segona guerra mundial 1º Batxillerat

Páginas: 20 (4837 palabras) Publicado: 8 de marzo de 2014
LA SEGONA GUERRA MUNDIAL

1. LES CAUSES
1.1. L’Europa d’entreguerres
1.1. el camí cap a la guerra
1.2. la recerca d’aliances i l’esclat de la guerra

2. EL DESENVOLUPAMENT DE LA GUERRA
2.1. les victòries alemanyes (set.1939-juny41)
2.1. l’equilibri de forces (juny1941-set.1943)
2.2. l’esfondrament de les potències de l’eix (set.1943-agost 45

3. EUROPA SOTA EL DOMINI NAZI

4. LESCONSEQÜÈNCIES DE LA 2ª GUERRA MUNDIAL
4.1. les conferències de pau
4.2. la creació de la ONU
4.3. l’impacte demogràfic i econòmic
4.4. l’impacte moral
4.5. Els canvis polítics
4.6. Les modificacions de fronteres


La política agressiva i expansionista de les potències feixistes va conduir al conflicte més sagnant que ha conegut la humanitat. Va ser la primera guerra d’abast mundial ja queva afectar als cinc continents i van intervenir-hi 72 estats. Van ser mobilitzats 100 milions d’homes i va provocar més de 50 milions de morts i enormes perjudicis econòmics, polítics i morals.
Van posar-se en pràctica noves estratègies militars i es va utilitzar armament cada cop més sofisticat: grans unitats blindades, portaavions, submarins, aviació, míssils antiaeris, radar... i finalmentla bomba atòmica, que va marcar una fita en la història i va iniciar la por atòmica perquè es va demostrar que és possible destruir la humanitat.



1. LES CAUSES

Una bona part dels problemes que van menar a la 2ª G.M. van ser conflictes que no s’havien resolt a la 1ªG.M. o bé que hi tenien l’origen. La humiliació que va sofrir Alemanya al Tractat de Versalles, el descontentament d’Itàlia,la crisi de la dècada dels anys trenta i l’ascens al poder del nazisme van provocar en aquest país un sentiment de revenja que va culminar en una actitud agressiva envers la resta d’Europa.

1.1. L’Europa d’entreguerres
Els vint anys escassos que separen la Primera de la Segona Guerra Mundial van estar plens de conflictes. Una crisi econòmica terrible, derivada del crac de 1929, havia capgiratel vell ordre econòmic. Els problemes econòmics havien facilitat la implantació de règims feixistes a Itàlia i Alemanya i d’altra banda havien fet trontollar els sòlids sistemes democràtics parlamentaris de l’Europa occidental.
A Alemanya el Tractat de Versalles havia estat una gran humiliació i el programa de Hitler d’aplegar en un gran Reich tots els pobles de llengua alemanya i conquerir peraquests l’espai vital necessari per a la seva seguretat i per al seu desenvolupament econòmic va ser rebut amb esperança per amplis sectors de la població alemanya. I Hitler va poder menar la política alemanya cap a una cursa d’agressions territorials que només podien tenir la guerra com a resultat final.
Itàlia també va sortir descontenta del Tractat de Versalles: no havien quedat satisfetes lesseves reivindicacions territorials i també va emprendre una política exterior molt agressiva.
Les democràcies, debilitades pels problemes econòmics, miraven de defugir les dues amenaces: el feixisme i el bolxevisme. La por a aquest darrer els va impedir que poguessin mantenir una actitud ferma i capaç de contenir les agressions de Hitler. La seva política exterior va ser de claudicació, dedeixar fer els alemanys, creient que això impediria la guerra.
Lluny d’Europa, l’imperialisme japonès, volia convertir-se en l’amo d’Àsia i havia iniciat una política expansionista. L’ocupació de la Xina, que va començar l’any 1931 va ser un intent de donar sortida a la crisi econòmica. I va ser l’origen de l’aliança amb les potències feixistes.
Finalment el desprestigi i la debilitat de laSocietat de Nacions també va contribuir. Les relacions entre nacions es van anar deteriorant i la SDN no va ser capaç de fer-hi res. A més l’absència dels EEUU i la retirada d’Alemanya, Japó i l’ingrés molt tardà de l’URSS van impedir que la SDN fos un fòrum per a dirimir els conflictes abans d’arribar a l’enfrontament


1.2. El camí cap a la guerra
Una colla de fets van preparar el camí cap a la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Resumen de la 1º Guerra Mundial
  • resumen corto de la 1º guerra mundial
  • Segona guerra mundial
  • Segona Guerra Mundial
  • LA SEGONA GUERRA MUNDIAL
  • Segona Guerra Mundial
  • Segona guerra mundial
  • la segona guerra mundial

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS