Resum De SÒCRATES I L AUTOCONFIANÇA

Páginas: 3 (674 palabras) Publicado: 11 de noviembre de 2015
RESUM DE “SÒCRATES I L’AUTOCONFIANÇA”
Al segle V aC, a Atenes, va néixer Sòcrates, un filòsof el qual i volia cercar la veritat del món que ens envolta.
Sòcrates on va deixar res escrit i sabem elsseus pensaments, gràcies els diàlegs escrits per Plató, un deixeble seu.
Els peculiars hàbits de Sòcrates ens mostren que hem de tenir confiança en les nostres pròpies idees, sense ser influenciatspels comentaris dels altres. El problema dels humans és que sempre seguim a la gent, no volem ser diferents i confiem amb el que diu la gent més important. Sempre creiem que si una majoria de personesdefensen una cosa, és perquè tenen raó. Sòcrates vol que ens qüestionem de manera lògica tot el que ens diuen, en comptes d’acceptar-ho.
El filòsof atenès es despertava i passava el dia a l’àgora ambels mercaders. Allà hi podies trobar qualsevol persona, des de la més important a la menys influent. Sòcrates solia fer preguntes a la gent més influent per saber per què vivien de la manera en quèho feien, ells però, no sabien explicar perquè ells tenien una cosa que els altres no.
Sòcrates creava confusions als atenesos per tal de trobar la veritat. Si qüestiones a la gent sobre les sevescreences, ells es pensen que tu en saps les respostes i que per això ets superior a ells. La intenció del filòsof era que tothom analitzés les seves creences. Defensa va que tothom té el deure dereflexionar sobre la seva vida i el més important, tothom té la capacitat de fer-ho. L’únic que volia era que la gent descobrís les seves creences i ideologies i d’aquesta manera, poder-les defensar. Però nonomés això, també volia que la societat desenvolupes les seves pròpies creences.
Sòcrates va desenvolupar un mètode mitjançant el qual algú pot formular una bona idea. Els passos són els següents:1. Agafar un concepte considerat com a veritat per a la majoria.
2. Buscar explicacions a “la veritat” i fer-ne qüestions.
3. Si és possible trobar alguna explicació, el concepte considerat com a...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • resumen socrates
  • Resumen Sócrates
  • E l Pensamiento Socratico
  • RESUMEN DE L
  • Informe apología sócrates i
  • SOFISTES I SÒCRATES
  • Apuntes Socrates I Plató
  • Sócrates i el sofistes

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS