Resum de Tirant lo Blanc per capítols

Páginas: 10 (2301 palabras) Publicado: 22 de febrero de 2014
Resum de Tirant lo Blanc per capítols

Capítol X

1.- La resposta definitiva que l'ermità féu al Rei

En la cuitat el Rei demana a l'ermità que accepti el comandament de les forces angleses, i en Guillem de Varoic, l'ermità, al veure el Rei tant trist accedeix a ser-li fidel i a obeir tots els seus manaments i a entrar en batalla si és precís, per defensar-lo a ell i al seu poble. L'ermitàes proposa a ensenyar-li al Rei a encendre foc amb vi o aigua, el Rei queda molt sorprès i li demana que li ho ensenyi.

Capítol XI

2.- Les gràcies que lo Rei d'Anglaterra fa a l'ermità

En el palau, poc després d'haver pactat amb l'ermità, el Rei es mostra molt més alegre i content amb tothom, l'ermità vol ensenyar-li l'estranya manera d'encendre el foc, però li falta un ingredient que téla Comtessa; la dona que l'ermità va abandonar quan encara era Guillem de Vario, per fer-se ermità.

Capítol XII

3.- Com lo Rei anglès donà llicència a l'ermità que anàs a fer les magranes compostes

En el palau, dies després, l'ermità va cap a terra dels moros i els enganya amb les magranes, ja n'eren d'especials, que, contra més aigua hi tiraven els moros per apagar-les, més s'encenien.El Rei arribà després i va acabar amb molts moros, dels quals, una petita part van fugir, i així el Rei d'Anglaterra va apoderar-se de la terra dels moros amb gran victòria.

Capítol XIII

4.- Com lo Rei d'Anglaterra se casà ab la filla del rei de França, e en les bodes foren fetes molt grans festes.

Mesos després de l'episodi de les magranes i de diversos enfrontaments bèl·lics del'ermità, el Rei d'Anglaterra es casa amb la princesa de França.
L'ermità, passejant pel carrer, tot proveït de robes trencades i brutes, coneix per casualitat a Tirant lo Blanc, un home gentil que venia a cavall, van començar a parlar.




Capítol XIV

5.- Com Tirant manifestà son nome e son llinatge a l'ermità

És la conversa entre Tirant i l'ermità. Tirant lo Blanc es presenta a l'ermità i licita les seves arrels: el seu pare, la seva mare, tots provenint de la noblesa. Tirant, és un jove cavaller, gentil, que cau molt bé a l'ermità i fa recordar a l'ermità els seus temps de glòria.

Capítol XV

6.- Com Tirant demanà a l'ermità en què pensava

L'ermità li diu a Tirant que ell en un passat li van donar l'orde de cavalleria. Tenen una conversa i l'ermità reprèn a Tirant que un boncavaller sempre sap quina és la regla i l'orde de cavalleria.

Capítol XVI

7.- Com Tirant pregà a l'ermità que li volgués dir quina cosa era l'orde de cavalleria

Seguint la conversa entre Tirant i l'ermità, l'ermità li diu a en Tirant que tots els ordes estaven en un llibre que l'ermità tenia entre les mans. I així es disposà a llegir un fragment a en Tirant per poder complaure'l.Capítol XXXII

8.- Com l'ermità llegí un capítol a Tirant, del llibre Arbre de Batalles

L'ermità llegeix un fragment del llibre nomenat Arbre de Batalles per fer entendre a Tirant quina és la veritable ordre de cavalleria i què és un cavaller. Després de que Tirant fa aquest descobriment, encara desitja amb més força convertir-se en cavaller. L'ermità continua adoctrinant a Tirant amb la lecturad'altres capítols de l'Arbre de Batalles.

Capítol LX

9.- Les paraules que Tirant dix al cavaller qui es combatia, com lo tingué vençut.

Tirant li diu al cavaller que el deixarà viure si va davant del Rei a demanar misericòrdia a Tirant. El cavaller Muntalt prefereix la mort a l'humiliació davant de tothom, llavors Tirant el mata. Tirant coneix a la Reina Agnès, que li entrega un fermallque portava entre els pits. Un cavaller francès; el senyor de les Vilesermes que està enamorat de la Reina Agnès va a demanar-li el fermall a Tirant de males maneres.



Capítol LXI

10.- La resposta que Tirant féu al senyor de les Vilesermes quan li demanà lo fermall que la bella Agnès li havia dat

A l'església, mentre Tirant està resant, el senyor de les Vilersermes va a buscar-lo i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Resum capitols tirant lo blanc
  • Resum Tirant Lo Blanc Per Capítols
  • Resum Per Capitols Tirant Lo Blanc
  • Tirant lo blanc resum per capituls
  • Resum Per Capitols De "La Tempesta"
  • resum tirant blanc
  • Resum Tirant lo blanc
  • Resum Tirant Lo Blanc

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS