Resum de l’entrevista a Joan Fontcuberta

Páginas: 2 (288 palabras) Publicado: 13 de febrero de 2014
Resum de l’entrevista a Joan Fontcuberta

Joan Fontcuberta és un fotògraf, docent, assagista, crític i promotor d'art especialitzat en fotografia.
El 2013va rebre el Premi Hasselblad de Fotografia. Joan Fontcuberta, en el vídeo, especifica que és un premi que li ha aportat més popularitat i més prestigi a tot elseu llarg i dens treball i considera que al món de la imatge és un premi honorífic. Creu que la fotografia és una manifestació cultural per la qual s’ha lluitatmolt i si avui dia té tanta importància és perquè hi ha un treball i una difusió que ha permès que sigui reconegut.
La seva extensa obra fotogràfica escaracteritza per l'ús d'eines informàtiques en el seu tractament i la seva presentació de manera interactiva amb l'espectador. També representa una visió crítica dela realitat, les veritats fotogràfiques, històriques o fictícies a través de la fotografia i el seu context. Al vídeo m’han cridat l’atenció unes quantes frasesde Joan Fontcuberta com : “Jo mai he cregut la fotografia, el problema no és si em de creure la fotografia sinó al fotògraf”. “Les imatges les hem de veure commal·leables susceptibles d’acomplir diferents funcions”.
Fontcuberta creu que hi ha un excés d’imatges que és imparable. La contaminació d’imatges i lamassificació d’aquestes ens ha de fer pensar en quines imatges són les que encara no tenim a l’abast, ja sigui perquè van ser censurades, o perquè tècnicament no vanser possibles de fer.
Crec que aquest fet, el fet de que hi hagi moltes fotografies posa èmfasi en aquelles que encara no hi són i això les fa valuoses.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Joan fontcuberta
  • “FROM HERE ON: APUNTES INTRODUCTORIOS” JOAN FONTCUBERTA
  • El Beso De Judas Joan Fontcuberta
  • el beso de judas Joan Fontcuberta
  • Opinión Personal Joan Fontcuberta
  • Resumen Fontcuberta
  • Resumen Del Rol Del Maestro De Joan Dean
  • Resum Joan Ramis i Ramis

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS