Resum De L'Acció Social

Páginas: 4 (759 palabras) Publicado: 4 de diciembre de 2012
L’ACCIÓ SOCIAL: Es la intervenció que fan els serveis socials amb totes aquells usuaris/as que fan una demanda. La caritat va ser la primera acció social al llarg de la historia i la filantropia.
Lacaritat va ser en els origens dels temps una limosna per els més necesitats. va ser una de les primeres inicitatives per ajudar al progim,que consistia en ayudarlos de 4 maneres:
-AjudaindividualConsistia en limosna de tú a tú, pero es incompleta i descordinada.
-Ajuda espontania i conjuntual
-Ajuda incompletaNo soluciona el problema.
-Ajuda descoordinadaFets puntuals.
L’ACCIÓ SOCIALESESTA FORMADA PER 3 ETAPES:
1-BENEFICIENCIA PRIVADAconsta a l’edat mitjana per l’església TEOCENTRISME(deu es el centre de tot)que això va dificultar als ajuts als pobres. mina en mica va anar canviantla situació al finals de l’edat mitjana amb la aparició dels primers gremis que donaven suport i protecció a tots als membres,si alguna família dins del gremi aquest li donava la seva protecció.Ambaquesta etapa va començar a tenir una estructuració dels ajuts: col·lectiva, intencionada, organitzada i coordinada.La Revolució francesa amb la declaració dels drets del ciutadans va originar untrencament amb la pobresa. l’industrialització i la beneficència van originar moviments migratoris, condicions de vida precaries.van originar necessitats mes grans i menys recursos per tots , escomptabilitzà a la persona per el fet de ser pobre.
2.BENEFICIENCIA ESTATAL S.XIX-XX L’església contínua tenint un paper predominant en aquesta època. Es regularitza el moviment obrer, condicions laborals imínims assistencials.
Amb la influencia de alemanya va sorgir el model BISMARCK es a dir antecedents de l’estat del benestar. L’estat mica en mica comença a fer-se càrrec dels ciutadans que honecessiten.
3.L’ESTAT DEL BENESTARL ‘estat recull l’economia per així assegurar uns mínims per als ciutadans. Aixo es fa possible mitjançant uns impostos que els ciutadans tenen que pagar a l’estat. I així...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • resumen social
  • RESUMEN SOCIALES
  • Resumen Sociales
  • Resumen Sociales
  • resumen de sociales
  • Resumen del resumen de donaciones sociales
  • resumen de social
  • Resumen Sociales

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS