Resum del gasos: efusió i difusió

Páginas: 4 (787 palabras) Publicado: 3 de noviembre de 2014
Resum dels Gasos: difusió i efusió
7.1 Velocitats mitjanes.
Com que les molècules dels gasos es mouen i xoquen aleatòriament entre elles és impossible conèixer la velocitat de cada molècula.Així doncs només podem fer consideracions estadístiques confirmades experimentalment.
Per calcular la quantitat de molècules d’un gas que van a una determinada velocitat en una determinada temperaturautilitzem un aparell que consisteix en una series de discos units a un eix central. Cada un d’aquests discos té una petita escletxa que està desplaçada un cert angle respecte a l’anterior. Lesmolècules de gas que travessen totes les escletxes en línia recta travessen l’aparell i poden ser detectades. Una molècula només podrà fer això si la velocitat amb la que travessa d’escletxa a escletxa és lamateixa que la velocitat que necessita l’eix central per a que el disc inferior arribi a la mateixa disposició que el superior. Per tant, a partir de la velocitat amb la que giren els discos i laquantitat de molècules que arriben al detector és pot saber com va variant la velocitat i la quantitat de molècules que van aquella velocitat.
Amb les dades obtingudes s’elabora un gràfic, on a l’eix onapareixerà una corba. El punt més d’alt d’aquesta correspon a la velocitat molecular mitjana.
7.2 Energia cinètica mitjana
L’energia cinètica mitjana de les molècules d’un gas depèn de la sevatemperatura. Per tant, si dos gasos es troben a la mateixa temperatura la seva energia cinètica mitjana serà la mateixa. Seguint aquesta teoria podem obtenir la relació entre les velocitats de lesmolècules del gas. Aquesta relació s’anomena llei de Graham.
vAvB=MBMALa velocitat mitjana de les molècules d’un gas és inversament proporcional a l’arrel quadrada de la seva massa molecular.
7.3Difusió dels gasos
Difusió: procés per el qual un gas és barreja amb un altre gas.
Segons la llei que em vist abans (Llei de Graham) El quocient de les velocitats de difusió dels gasos serà...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Pràctica
  • DIFUSI N DE GASES
  • 1 Gases Difusi N De Gases
  • DIFUSI N EFUSI N
  • RECOLLIDA DE GASOS I LLEI DELS GASOS IDEALS
  • Resumen de Gases y Fluidos
  • Ley de los Gases Resumen
  • resumen de gases energia y trabajo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS