Resum Documental HOME (Català)

Páginas: 15 (3619 palabras) Publicado: 29 de noviembre de 2014
1. Resum del documental
Aquest documental ens explica detalladament la història del nostre planeta, la nostra llar (com diu el títol HOME que significa llar en anglès), i ens explica com es va formar, com vam sorgir nosaltres i com ho estem destruint.
El documental comença amb una imatge del nostre planeta, i poc a poc es va acostant al planeta. La primera dada important que ens diu és l'edatdel nostre planeta: 4 milions d'anys, tot això es triga a formar-se el planeta, així que nosaltres, els homo sapiens som relativament joves amb prou feines 200 mil anys.
Al principi l'atmosfera estava plena de carboni i vapor d'aigua, però amb el temps es va anar refredant i el vapor d'aigua call, passant de l'estat gasós a l'estat líquid, aquest refredament es va dur a terme gràcies als volcans,que el apagar temporalment o disminuir la seva activitat va donar peu a aquesta transformació de l'aigua.
Després de tot això, van sorgir els arqueobacteris, formes de vida primitives i que només són capaces de viure en aigua bullint, però aquestes també van donar origen a les cianobacteris, o algues verdaules, que són les que li brinden el color als oceans i mars , aquests organismesmicroscòpics van ser els primers a realitzar la fotosíntesi: prendre la llum del sol i transformar-la en energia.
Les roques que donen relleu al nostre planeta estan fetes per organismes que atrapaven el carbó de la atmosfera i amb el fabricaven les seves petxines, i aquestes amb el pas del temps es van convertir en pedres.
Una cosa meravellosa és l'aigua, una de les substàncies més inestables del món, quepot prendre diferents formes: sòlid, líquid i gasós. L'aigua sempre ha estat la mateixa, des dels seus principis sempre ha existit la mateixa quantitat sobre la terra, i això es deu al cicle de l'aigua que és etern. El vent i l'aire estan vinculats.
70% del gas indispensable ve de les algues, i aquestes mantenen tot en prefecte equilibri. Aquestes en unió amb les petxines, donen origen al coral,llar de milers d'organismes de tots mides. El corall cobreix menys de l'1% de la superfície dels oceans, és per això que és tan important; una veus més, tot està en equilibri.
Per aconseguir crear un arbre, van haver de passar més de 4 mil milions d'anys, i aquests són uns dels éssers vius més sorprenents de la terra, ja que són els únics que trenquen la llei de la gravetat, i els únics tambéque es s’encendran en moviment perpetu cap a la llum, ja que provenen de les cianobacteris, i igual que els seus ancestres, necessiten la llum solar.
Els sòls estan plens de microorganismes, ells fabriquen el "humus", i totes les criatures que habitem sobre el sòl estem vinculades al.
Hi milers d'espècies en el nostre planeta, i de totes aquestes sol coneixem una desena part, potser menys. Totaaquesta matèria viva encara és un misteri. Sorgeixen els animals, i formen famílies, cadascuna amb les seves formes de ser i les seves tradicions.
Tant el menjar com els animals s'han adaptat mútuament, així tot està en perfecte balanç, els animals sadollen la seva fam i les plantes es poden regenerar. Cada espècie té el seu paper, cap és dolenta ni nociva, tot està en ordre. Però és aquí quansorgeix l’home, pren l'herència que li va deixar la terra, i amb els seus escassos 200 mil anys arribés a conquistar tot, malgrat la seva fragilitat, s'apodera de territoris; i després de 180 mil anys errant, s'assenta, escollint majoritàriament llocs costaners, al costat de rius, llacs, mars o oceans. Fins i tot avui en dia la major part de la humanitat viu a les costes. En ple segle XXl, 1 de cada 4persones viu sense cap altra energia més que la que li brinda la natura, són més de 1500 milions d'humans, aquests són mes que tota la població dels països rics junts. I en aquesta confusió, els nens són l'única esperança, l'única riquesa.
L'ésser humà sempre ha intuït la seva feblesa, i per això ha après a utilitzar els animals per carregar el que el no pot, per anar coneixent i conquerint...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Resumen Documental Home
  • Resumen del documental home
  • Resumen y Ensayo Del Documental Home
  • Resumen Documental Home
  • Resumen documental home
  • Resumen Documental Home
  • Resumen Documental Home
  • resumen de la documental home

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS