Resum El Silenci Del Mariner

Páginas: 2 (407 palabras) Publicado: 8 de diciembre de 2012
El silenci del mariner

1. Argument

L’historia tracta sobre un estudiant en la ciutat de l’Alguer en l’Edat Mitjana, que un dia es troba amb un mariner vell a la taverna del poble. Aquestmariner es mut i va viure moltes aventures durant la seua vida, les quals les va immortalitzar en una novel·la sobre la seua vida. L’estudiant, anomenat Enric, li pregunta al mariner, en Toni Potera, si potllegir l’historia, i ell accepta de gust.

Les aventures d’en Toni Potera comencen quan es va del seu poble natal, a Mallorca, i naufraga i es atrapat per un vaixell pirata.
Al vaixellpassa un any sense parlar a penes amb ningú, fins que un dia s’assabenta de que al vaixell també hi havia dos persones que parlaven valencià. Així que varen planejar un motí. Al dia següent, elspirates se n’adonen de que estaven parlant i li varen tallar la llengua a Toni. Un dies després, es varen amotinar, i el motí va ser tot un èxit. Durant el motí, el nen que repartia l’aigua als presos nose’n va separar d’en Toni. Després de varies setmanes navegant, varen arribar a l’illa dels cavallers de l’Ordre de Malta, on hi havia un capellà del mateix poble que Toni, i li va oferir treball enl’illa, però Toni el que volia era tornar a la mar, a pescar, que era el que ell hi havia fet durant tota la seua vida. Llavors, Toni i el nen de l’aigua es varen embarcar en una galera on varenguanyar-se prompte un bona reputació.

Enric va travar amistat ràpidament amb la família d’en Toni Potera (la seva filla, el marit i dos nets.). Un dia, el marit de la filla de Toni, va anar ràpidament acridar a Enric a la seva casa, la seva esposa estava a punt de donar a llum. Resulta que havien hagut complicacions i el nen no podia eixir per si sòl, i tenia que eixir per cesària. Varen cridar almetge del poble i, amb l’ajuda d’Enric, que va estudiar un poc de medicina, la operació va ser èxit i Toni Potera va travar una gran amistat amb el jove.

2. Lloc, espai i temps
Toni Potera va...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Resumen de marina
  • Resumen marina
  • Resumen Marina
  • Resumen tiempos de silencio
  • El Grito Silencioso
  • El silenci del mariner
  • Resumen El silencio de Las sirenas
  • El silencio en el derecho resumen

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS