Resum Examen 2 Un Planeta Viu

Páginas: 3 (548 palabras) Publicado: 9 de octubre de 2015
Origen de la vida:
Fa 3500 milions d’anys va aparèixer la vida a la terra.
Hi han diverses condicions que fan que hi pugui haver vida a la terra:
Aigua (hidrosfera)
Temperatura adequada
Oxigen(atmosfera)
Fins al segle XVII es creia que els éssers vius havien estat creats per Déu.
La generació espontània era una altre teoria que deia que podia aparèixer vida sense que hagi matèria viva. Percomprovar que no era certa aquesta teoria es van realitzar els següents experiments:
Experiment de Redi
Va consistir en posar un tros de carn en dos gots, un dels gots estava obert i l’altre per contraera tancat. Aleshores al que estava tancat quan va passar un temps no li va passar res i en canvi a l’obert el tros de carn van entrar mosques, bateries... i va acabar podrint-se.Experiment de Pasteur
Pasteur posa un matràs amb un líquid tancat. Escalfa el matràs per tal de matar els possibles microbis que hi hagin en el líquid, per tant aquest líquid quedarà completament sensemicroorganismes i per molt que passi el temps no es farà malbé. A la vegada posa un mataràs però aquesta vegada es trencat i si que poden accedir els microorganismes. Aquets microorganismes entren en elmatràs per alimentar-se dels nutrients del líquid i aquest líquid si acabarà fet malbé.


Biogenesi:
Teoria que diu que tot ésser viu prové d’un altre ésser viu. Per demostrar-ho Oparim al 1924 postula lateoria de la Sopa prebiòtica o primitiva que deia que la vida sorgeix a partir de l’evolució química de la matèria inert. Aquesta matèria inert són molècules (de meta, hidrogen i amoníac) amb latemperatura, les descarregues elèctriques i l’oxigen reaccionen químicament i formen els aminoàcids.
Al 1929 Miller va fer un experiment en el que reprodueix les condicions de la Terra primitiva en unlaboratori. L’experiment consistia en aplicar descarregues elèctriques en una mescla de gasos i comprovar així com es formen els aminoàcids. Aquest experiment tenia diversos inconvenients: un era que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Planeta Viu
  • RESUMEN TEMA 2. CMC. NUESTRO PLANETA
  • Resumen Colomer 1 2 3 Examen
  • EXAMEN 2 A
  • Examen 2
  • Examen 2
  • Examen de 2
  • Examen De 2°

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS