Resum Joan Ramis i Ramis

Páginas: 3 (593 palabras) Publicado: 16 de enero de 2014
Joan Ramis i Ramis
advocat, escriptor i historiador nasqué a Maó el 1746 i morí el 1819.

Vida
El 1762 fou enviat a Palma de Mallorca a estudiar retòrica i filosofia a la Universitat literàriade Mallorca, fou nomenat Mestre i Doctor en arts liberals. Cursà estudis de dret civil i canònic a la Universitat Pontifícia d’Avinyó, on
També fou, juntament amb el Capità Joan Roca i Vinent undels fundadors, de la Societat Maonesa de Cultura, que té la seu a casa seva. Els temes preferentment tractats a la Societat feien referència a les ciències naturals i a les ciències humanes i esllegien traduccions, entre altres de Voltaire.
Obra
Seguint la lectura del llibre Joan Ramis, un il·lustrat de la Menorca disputada, podem observar quatre etapes en l’evolució de l’obra de Ramis:
Primeraetapa
(1763-1781), és on l’activitat de Joan Ramis i Ramis fou més intensa., escrigué les obres dramàtiques neoclàssiques en les quals sap adaptar el català, amb una gran habilitat.
Segona etapaEntre el 1783 i el 1793, el conreu historiogràfic passà en un primer pla respecte al literari. Cal destacar el Resumen topográfico e histórico de Menorca. No obstant això continuà, encara que enmenor mesura, amb el conreu literari. Hi trobem l’Ègloga de Tirsis i Filis.
Tercera etapa
L’any 1791 mor la seva esposa Joana Montanyès, Arran de la seva mort, compondrà unes elegies dos anys desprèsmor la seua mare Caterina Ramis. a partir d’aquesta etapa es dedicà a treballar per poder mantenir l’estatus de la seva família, per la qual cosa ostentarà tot una sèrie de càrrecs públics. Tot i això,manté una certa producció, tal i com demostra les Poesies burlesques i amoroses o Els temps i paratges de Menorca en què és més gustós i saludable el Peix.
Quarta etapa
es produeix el 1814 onpublicà nombroses obres de temàtica històrica: Alquerías de Menorca, Antigüedades célticas de Menorca fou el primer tractat d'arqueologia de i de l’estat espanyol.
Obres de teatre
Va escriure les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ramis
  • Rio ramis
  • Magali garcía ramis
  • Magali garcia ramis
  • Problematica De La Cuenca De Rio Ramis
  • Monografia Contaminacion De La Cuenca Del Rio Ramis
  • L’argument i l’acció dramàtica de lucrècia de ramis i ramis a partir de l’esquema de forces
  • Resumen-la familia de todos nosotros por magali garcia ramis

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS