Resum La qualitat democràtica. Una proposta per la seua medicio per expertes

Páginas: 3 (502 palabras) Publicado: 25 de noviembre de 2014


«La qualitat democràtica. Una proposta per la seua medicio per expertes»

L'opinió dels experts es pot recollir de dues maneres bàsiques, mitjançant entrevistes semiestructurades en les qualsse'ls demana l'opinió personal i obreta sobre els punts forts i dèbils del nostre sistema polític, o ampliant el nombre de professionals amb un qüestionari en el que es valore de manera quantitativaels aspectes més rellevants pel funcionament del sistema democràtic. Existeixen models de democràcia directa participativa o altres distints models, i hi ha exemples històrics del ús de la paraulademocràcia en alguns règims que no podien considerar-se coma democràtics. En aquesta situació, es pren com a base la concepció de democràcia de la idea de poliarquia de Dahl, que estableix uns mínims dellibertats i drets.
Per un costat hi ha estudis que tenen com a objectiu d'establir una classificació de les democràcies al món. El seu objectiu és analitzar tots els règims polítics existents iassignar un valor que determine el nivell de democràcia que hi ha.
El «Human Rights Center» realitza, des dels anys noranta, una anàlisi de la democràcia britànica. Aquest fet ha servit d'inspiració perelaborar un qüestionari de avaluació d'un sistema democràtic determinat. Aquest qüestionari recull informació de les distintes persones rellevants i experts en temes públics. Que es centre en ladeterminació del nivell de democràcia a un sol país és una novetat, per això s'empra aquest qüestionari per veure fins a quin punt s'ajusta al model ideal present en la mentalitat d'aquells experts.

Elqüestionari distingeix tres criteris de qualificació de les democràcies: la qualitat respecte al contingut, la qualitat respecte al procediment i la qualitat respecte al resultat. El «Human RightsCentre» realitza una avaluació qualitativa basada en quatre blocs, però l'instrument que es proposa és de naturalesa quantitativa. Per què es puga realitzar, el qüestionari ha passat a recol·lectar la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Proposta escolanet per educat
  • Resum Per Capitols De "La Tempesta"
  • Resumen
  • Resumen
  • Resumen de te amo pero soy feliz sin ti
  • Pero pero
  • Peras
  • pero

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS