Resum Manifest Comunista En Català Part De La Burgesia I El Proletariat

Páginas: 3 (642 palabras) Publicado: 19 de enero de 2013
Aquest llibre, escrit per l’economista Karl Marx i el filòsof Friedrich Engels és el llibre bàsic per el socialisme i el comunisme. Aquest busca la unió de la classe obrera per alliberar-se de laburgesia i el capitalisme amb la famosa frase: “Proletarios del mundo, ¡Uníos!”
Resum:
Els autors troben que la història humana esbasa en la lluita de classes: oprimides contra les opressores, les quals, través dels estadis evolutius del les classes sotmeses i les dominants.
Segons Marx, l’historia és la relació entre les forcesproductives i les relacions de producció. La societat esclavista, la societat feudal i la societat capitalista.
Em centraré en el que ens interessa, la burgesia i el proletariat. La burgesia esva desenvolupar en l’època del feudalisme, impulsada per l’expansió comercial i les millores en la indústria, va passar de oprimida a assumir el control polític, econòmic i va fer de l’Estat lajunta d ‘administració dels seus interessos.
Marx i Engels destaquen el paper revolucionari de la burgesia: ha destruït les institucions i la ideologies feudals per l’ interès econòmic i l’afany delucre. Ha revelat la potència del treball humà, i la capacitat de l'espècie per extraure la riquesa de la terra, sense animismes pel mig. Ha portat la civilització a tot el planeta, exportant els seusproductes materials i espirituals, i centralitzant el maneig de l’economia. Ha creat forces productives in imaginades per les passades generacions.
La burgesia va superar les contradiccions delrègim feudal de producció (reemplaçant l'agrarisme pel lliure mercat), però no pot superar les contradiccions del sistema que ha construït. Les forces productives han superat a la manera de producció, iles crisis comercials, la producció excedent, l'excessiva càrrega de la civilització, les intenta resoldre amb més malbaratament i expansionisme. Només aconsegueix allargar l'agonia del sistema....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Resumen Del Manifiesto Al Partido Comunista
  • Resumen Del Manifiesto Del Partido Comunista
  • Resumen Partido Comunista
  • Resumen Manifiesto del partido Comunista
  • Manifiesto Del Partido Comunista (Resumen)
  • Resumen DEl Libro El Manifiesto DEl Partido Comunista
  • Manifest comunista
  • o manifesto comunista

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS