Resum pel·lícula Gandhi

Páginas: 8 (1829 palabras) Publicado: 26 de marzo de 2013
Gandhi
1. Fés un resum de la pel·lícula descriu els protagonistes
La pel·lícula comença amb un flashback on Gandhi es disparat varies vegades per un home que hi havia entre la multitud. La història comença quan Gandhi es troba dins d’un tren arribant a Sud-àfrica i té uns conflictes perquè segons el seu color de pell ell no pot estar a la primera classe del tren, tot i que hagi pagat el viatgeperò ell protesta i és expulsat del tren. Quan arriba al seu destí es reuneix amb un grup d’homes i decideix que hi ha lluitar pacíficament per aconseguir una igualtat per la població hindú i musulmana a Sud-africà ja que ell considera que son membres de l’Imperi britànic. Per aquest motiu, Gandhi organitza un discurs davant de població hindú i musulmana on es cremen uns documents del govern perlo que són apallissats pels guàrdies que es trobaven aquí.
Després de recuperar-se a casa seva dels cops rebuts, coneix a un clergue anomenat Charles el qual havia arribat des d’Índia perquè havia llegit moltes coses sobre Gandhi i s’havia interessat en conèixer. A continuació un periodista del New York Times també es mostra interessat en Gandhi per la labor que ha fet a Sud-àfrica il’entrevista una petita zona que en hindú vol dir Comunitat.
Gandhi s’oposa a la nova llei del General a Sud-àfrica. Per això fa una petita conferència davant de dotzenes d’homes i s’organitza una protesta pacífica per la qual Gandhi es portat a presó però poc temps després és posat en llibertat.
Gandhi es trasllada juntament amb la seva dona a l’Índia i arriba a Bombai el 1915 amb una gran expectació entrala població que l’espera impacient perquè s’han assabentat de les coses que havia fet a Sud-àfrica i és aquí on veu per primera vegada Nehru. Després es portat a una casa on diversos homes l’inviten a que s’uneixi a la lluita per aconseguir un govern hindú independent de la corona britànica i rep suport de persones riques per fundar un periòdic a l’Índia.
Gandhi pren la decisió viatjar perl’Índia per conèixer-la més i el seu periòdic comença a tindre èxit entre la població però decideix viure apartat de les ciutats amb la seva família i es queda en una mena de llogaret fabricant-se la seva pròpia roba. La policia arriba a casa de Gandhi i el fiquen per segona vegada a presó però una gran multitud protesta davant del edifici i la noticia arriba fins als britànics. En la presó Gandhi demanaal seu amic clergue, que fins aquí l’havia acompanyat, que accepti la nova feina que li han donat a les illes Fiji perquè vol creure que lo que els hindús estan fent ho poden fer tot sols sense ajut i s’acomiada del seu amic.
Es porta a terme el judici contra Gandhi i la multitud hindú fa presència en la cerimònia. Es dona la llibertat a Gandhi a canvi de 10 rubies fins que el jutge prenguisentencia però Gandhi protesta i no vol pagar res i se li dona la llibertat sense fiança.
Mesos després el governador britànic a l’Índia ha de signar una documents amb el quals s’atorga certs drets als hindús dels terratinents. Gandhi juntament amb altres homes decideixen organitzar una vaga general el 6 d’abril per a tot els 350 milions d’hindús. El 6 d’abril tota l’Índia es paralitza i elsbritànics es sorprenen davant immensa acció i s’organitza una marxa el dia següent a Bombai. Per organitzar la protesta Gandhi és empresonat i comença a haver-hi disturbis amb violència a Índia. En una concentració pacífica del poble de l’Índia 1500 persones i nens són morts i ferits per el trets de bala de soldats de tropes britàniques dirigits per un General que després es portat a judici. Aquest fetentristeix bastant a Gandhi.
El membres del partit al qual Gandhi pertany es reuneixen amb dirigents d’Anglaterra a Índia. En aquesta reunió es demana que s’abandoni l’Índia perquè 100 mi anglesos no podran controlar a 350 milions d’hindús si aquest cooperen entre si mateixos i lluiten per la independència de forma pacífica. Un cop acabada la reunió, els anglesos es neguen a donar la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Resum pel·lícula Nàpola
  • Resumen De Mahatma Gandhi
  • Resumen pelicula gandhi
  • resumen película gandhi
  • Resumen pelicula Gandhi
  • Resumen de la pelicula de gandhi
  • Resumen de la pelicula de gandhi
  • Resumen la huella de gandhi

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS