Resum planeta zara

Páginas: 2 (489 palabras) Publicado: 25 de abril de 2011
PLANETA ZARA

En el reportatge Planeta Zara se'ns descobreix el funcionament de l'empresa amb més èxit del mercat espanyol: Zara, la marca emblemàtica del conglomerat empresarial Inditex. Eldocument penetra en les interioritats del negoci per descriure'ns aspectes importantíssims com la fabricació, la distribució, la venda o el tracte al client, des de Arteixo a Abu Dhabi passant per Milà.Zara ha aconseguit fer una expansió impressionant, tot va començar amb un petit taller de confecció a la Corunya, però al reportatge se'ns presenta una multinacional que, dirigida per l'enigmàticAmancio Ortega, marca el ritme de la moda mundial.

El model de “moda ràpida” és l'estratègia corporativa que determina tots els processos de l'empresa. Es busca adaptar-se en el menor temps possible aallò que el client vol, allò que és moda i que per tant, farà augmentar les vendes. La roba de Zara s'ha de renovar constantment, i per això l'empresa disposa de gent que es dedica a rastrejar elscarrers en busca de la tendència que ve. Per assolir aquest objectiu entren en escena diversos factors.

Inditex produeix el 80% dels seus productes a Europa, d'aquesta manera no arrisca, i es potadaptar am rapidesa a les tendències del moment, una estratègia de diferenciació per desmarcar-se de la competència. Únicament aquelles peces més costoses, les que no series rentables produint-les apaïsos subdesenvolupats, són confeccionades a països com ara el Marroc o Tailàndia. A Arteixo les diverses fàbriques estan connectades mitjançant túnels a un centre de distribució enorme (11 camps defutbol), i això permet que les botigues no hagin de disposar de magatzem i dediquin tot l'espai a la venda, ja que aquest centre de distribució va alimentant constantment de nous productes a totes lesbotigues del món.

Les botigues Zara estan minuciosament dissenyades, cada detall compte, des del disseny exterior que elaboren els arquitectes i aprova Amancio Ortega, la disposició de l'espai i les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Planeta zara
  • planeta Zara
  • Planeta Zara
  • Planeta Zara
  • Planeta zara
  • Planeta zara
  • Planeta Zara
  • Planeta Zara

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS