Resum Pràctic I Breu Sobre Els Problemes Pel Calcul Del Benestar D'Una Societat

Páginas: 2 (492 palabras) Publicado: 23 de octubre de 2012
Pàctica d’història 1
Aquest text básicament ens parla sobre els diferents problemes que ens trobem alhora de triar quin mètode o quines dades hem d’utilitzar per a calcular el benestar d’unasocietat . Uns “autors” pensen que la millor manera és amb el càlcul de la renda disponible, d’altres en canvi, creuen que aquest càlcul és imperfecte ( no contempla la desigualtat social, prescindeix del’atur, etc.), per aquestes discrepàncies, apareixen indicadors alternatius al del càlcul de la renda personal, com ara l’index físic de qualitat de vida(IFCV), l’índex de desenvolupament humà (IDH) il’índex de Dasgupta i Weale (D-W) entre d’altres.
L’IFCV inclou l’esperança de vida a l’edat d’un any, la mortalitat infantil i la taxa d’alfebatització adulta, l’IDH s’obté mitjançant el promig del PIBper càpita en $ constants i ajustats a la paritat de poder adiquisitiu, l’esperança de vida al neixer i el nivell cultural, aquests dos indicadors ens mostren que l’índex d’ingrès per persona , és unindicador imperfecte. El D-W treballa amb sis elements del benestar (PIB per càpita, esperança de vida al nèixer, taxa de mortalitat infantil, nivell cultural i índex de drets civils i polítics).Aquests indicadors tenen tres defectes que provoquen que no siguin 100% fiables; no tenen en compte la desigualtat social, prescindeixen d’elements importants ( renda en el IFCV i condicions laborals,atur,... en el D-W) i per últim no es sap quines són les preferències i al contenir uns valors que poden ser diferents per a cada persona provoca que no sigui 100% fiable la informació. Aquests valors sónels que provoquen que molts economistes utilitzin el PIB per càpita tot i saver que es tracta d’un indicador imperfecte, però almenys no té en compte certs valors ( és més objectiu).
Durant tot eltext és mostren dos idees formades per dos grups de persones; els optimistes i els pessimistes, aquests dos grups es van contradient tant en les seves conclusion com en les maneres d’analitzar...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • SOCIETAT DE NACIONS I ELS PROBLEMES DE
  • Resumen Teórico de Calculo I
  • Resum Bon Voyage i Resum d'Un Cooperant
  • Identificar Els Problemes De Salut I Les Necessitats De La Poblaci
  • Trabajo Practico Sobre Pel cula Medidas Extraordinarias
  • Problemes i possibles solucions de les tres grans polítiques fiscals de l’estat del benestar
  • Resumen el curriculum una reflexión sobre la práctica
  • Casa Breuer I (1939)

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS