Resum pròleg Laura a la ciutat dels Sants

Páginas: 4 (972 palabras) Publicado: 19 de junio de 2013

Resum Pròleg:


Entorn familiar i infantesa:
Miquel Llor i Forcada nasqué a Barcelona l’11 de maig de 1894. A vic, capital d’Osona, va néixer Empar Forcada, la mare de l’escriptor, personadelicada i sensible. Amb el temps Vic esdevingué un referent personal i literari molt important per a l’escriptor. La ciutat de Vic també proporcionà al futur escriptor el ressò d’un ambient literari iartístic molt important en la segona meitat del segle XIX.
Francesc Llor, el pare de l’escriptor, topògraf de professió, era una persona nerviosa i inestable. En casar-se amb Empar Forcada, a ladarreria del segle XIX, el matrimoni s’instal·là a Barcelona, on nasqueren els seus tres fills. De caràcter poc emprenedor, Francesc Llor no es responsabilitzà de l’economia familiar ni de l’educació delsfills, de manera que, de petits, els tres germans s’arreceraren en la figura i el món de la mare i d’ella els vingué l’interès artístic que mostraren, sobretot Miquel i la seva germana Esperança.Anys d’aprenentatge:
És en aquests anys d’adolescència que comença a fer els primers intents narratius, es crea el seu món literari i artístic i treballa d’aprenent en una impremta. Llegeixprofusament i estudia francès i anglès pel seu comte. Aviat s’interessa pel teatre, l’òpera i la música en general, aficions que tenen un relleu important en la seva obra.
Miquel Llor fa diverses feinesd’oficinista després de ser declarat inútil per al servei militar. El 1915 comença a treballar de delineant a l’Energia Elèctrica de Catalunya i, entre 1918 i 1922, entra a la secció tècnica de la CompanyiaMaquinista Terrestre i Marítima. Al principi de la dècada dels vint, però, Llor comença a introduir-se en l’ambient literari català i deixa enrere l’altra època.

Context i situació:
El final de laPrimera Guerra Mundial assenyala canvis profunds en tots els ordres vitals que amb el temps donen pas a una societat amb nous valors, com els de la joventut i l’esport, més moderna i igualitària...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Laura A La Ciutat Dels Sants
  • Laura En La Ciutat Dels Sants
  • Laura a la ciutat dels sants
  • Laura a La Ciutat Dels Sants
  • Laura A La Ciutat Dels Sants
  • Laura A La Ciutat Dels Sants
  • Laura A La Ciutat Dels Sants
  • laura a la ciutat dels sants

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS