Resum: sociología y educación (Xavier Martinez Celorrio)

Páginas: 3 (621 palabras) Publicado: 26 de noviembre de 2014
ACTIVITAT 1 – El coneixement sociològic de l’educació.

Llegeix el text del Xavier Martínez-Celorrio accessible al moodle. A partir de la pàgina 20 s’expliquen els principals temes que aborda lasociologia de l’educació. Fes una síntesi d’aquest apartat final i raona quins són els tres temes que des de la teva perspectiva són més importants en l’actualitat, i des d’una perspectivasociològica, d’especial interès per a la pràctica docent i per a la millora de l’educació en general. Són els mateixos que assenyala el text? S’hi assemblen? Què hi afegiries? Perquè?

Extensió màxima: 1 pàginacom a màxim.


Des de la sociologia de l’educació, els tres temes d’especial interès per a la pràctica docent i per a la millora de l’educació en general son:

1. L’educació com a fenomensocial: l’educació no és un fenomen individual que tracta de potenciar virtuts de la naturalesa humana, sinó que té una funció eminentment social. Aquesta funció per formar els individus mitjançantprocessos educatius ve condicionada pels patrons de socialització que la pròpia societat ha determinat. En aquest sentit, l’escola és l’espai institucional per a la transmissió cultural organitzada iformalitzada de coneixements, valors i normes. Des d’aquesta perspectiva, es plantegen una sèrie d’interrogants:
L'escola i el sistema educatiu són influïts per una societat capitalista organitzada alvoltant de la desigualtat de classes, de gènere i de capacitat de poder? Es considera que el sistema educatiu emmascara la igualtat d'oportunitats quan de fet només beneficia als sectors socials japrivilegiats.
La contribució funcional dels sistemes educatius es decanta més per la reproducció de les desigualtats o per contribuir a reduir la inquietud i ajudar a transformar la societat? Es consideraque el sistema educatiu ha de contribuir a crear una ciutadania crítica i reflexiva que sigui capaç d'emancipar-se de tradicions i tendències opressores o injustes.
Quina és la contribució de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Sociologia de la educación
  • sociología de la educación resumen
  • Resumen de sociología de la educación
  • Durkheim Sociologia y Educacion Resumen
  • Resumen Del Libro De Sociología Y Educación
  • Resumen sociologia de la educación
  • Sociología resumen
  • resumen de sociologia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS