resum socis/i mar i cel

Páginas: 9 (2055 palabras) Publicado: 16 de abril de 2013
5.- Descobriments
El Jasser estava amb un senyor mut , van tenir una conversa sense paraules i el Jasser va dir que les joies eren molt valuoses i que no havien anat a parar a les mans de l’Ona per casualitat.
Lis va explicar la historia de les joies de la princesa berber i van dir que la historia deia que no s’havien de comprar sinò regalar perque sinò no donava sort, i va avisar-los queanesin amb compte perque hi havien molts lladres que anaven darrere de les joies. També lis va dir que li havien regalat a ella perque com era una turista que desconeixia el significat de les joies, mai pensarien que una turista poguès endur aquelles joies.
També lis va dir que el noi de les mascares era el seu germà Hassan.
El Jasser li va dir a l’Ona que si volia li guardava ell les joies perquecontinues les vacances tranquilament, però a la Sílvia i el Cala no lis feia molta gracia, però l’Ona va dir que si que despres quedaría amb ell i li donaria les joies.
Van tornar a l’hotel i despres l’Ona va quedar amb el Jasser van parlar una estona i despres la bessà.
Valoració de l’obra:
L'estructura m'agrada perqué és molt clara i es més fàcil de llegir amb el text teatral.
L'argumenttambé és bo, i atreu.
El lèxic és mes complicat d’entendre perque a aquella época es parlava un català diferent.
En general, ha estat bé el llibre ja que l’argument m’agrada força pel tema del que es parla, el qual es interesant.
Es com una mena de debat entre creences, religions i maneres de viure.
Jo penso que no es tindria que barrejar les creences, religions, etc.. amb l’amor, ja que que mésdona que siguis d’una raça o d’una altra, d’un país o d’un altre, el que importa es el que sents.

Estructura de l’obra teatral (actes i escena)
Està dividida en tres Actes que, a la vegada, estan dividits en escenes.
Aquestes escenes tenen una estructura molt característica dels llibres de teatre ja que estan escrites en vers i a sobre de cada vers hi figura el nom del personatge quel'interpreta.

Estructura de l’obra teatral (actes i escena)
Està dividida en tres Actes que, a la vegada, estan dividits en escenes.
Aquestes escenes tenen una estructura molt característica dels llibres de teatre ja que estan escrites en vers i a sobre de cada vers hi figura el nom del personatge que l'interpreta.

Estructura de l’obra teatral (actes i escena)
Està dividida en tres Actes que, a lavegada, estan dividits en escenes.
Aquestes escenes tenen una estructura molt característica dels llibres de teatre ja que estan escrites en vers i a sobre de cada vers hi figura el nom del personatge que l'interpreta.

PERSONATGES I LA SEVA CARACTERITZACIÓ
Blanca
És la protagonista de l'obra igual que Saïd. És cristiana i està presonera en el vaixell. És la filla de Carles i es la cosinade Ferran. Quan van ser assaltats per el vaixell musulmà, a ella la portaven cap a un convent per fer-la monja. És una dona sensible i que és molt religiosa.
La seva família la volien casar amb el seu cosí Ferran, però no la pressionen.
Saïd
És el capità del vaixell musulmà. Es presenta com un home dur i que és respectat per part dels altres però a mida que va pasant la obra es va fent méssensible per l’ amor que sent per Blanca. Mostra una actitud agressiva respecte als presoners cristians i especialment per Carles, el pare de Blanca. Al final de la obra mor juntament amb Blanca. El seu pare era musulmà i la seva mare era cristiana.
Carles
És el pare de Blanca i el capità del vaixell cristià que va ser assaltat pels musulmans. Sempre rebutja l’amor que senten Blanca i Saïd. Al finalde la obra intenta matar a Saïd però per error fereix a Blanca i per això es tiren al mar per morir junts.
Ferran
És el cosí de Blanca. La seva família el volien casar amb Blanca. Al final de la obra es posa de part de la seva cosina i Saïd i els intenta ajudar, els ofereix una barca perquè puguin escapar del vaixell i anar cap a Alger.
Joanot
És un cristià que està amb la tripulació del...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Resumen Mar I Cel
  • Resum Mar i Cel
  • mar i cel resumen
  • Resumen Mar I Cel Por Actos
  • Mar i cel, resum per acte
  • Resum per actes de MAR I CEL
  • Mar i Cel
  • Mar i cel

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS