RESUM TEMA 1

Páginas: 4 (785 palabras) Publicado: 22 de octubre de 2015
TEMA 1: DELINQÜÈNCIA I SOCIETAT (I)
Tota societat té la seva base en quatre estructures diferents: demogràfica, econòmica, política i cultural. No obstant aquest pilars bàsics, tota societat canviacosa que fa que allò que es considera delinqüència també ho faci de manera simultània.
La normalitat defineix socialment la majoria dels comportaments socials, mentre que la normalitat ve definidaper la norma.
Allò o aquell que defineix la norma és el que mana o té el poder i el poder té el seu origen en la desigualtat social. Les relacions socials normalment són asimètriques, és a dir, en totarelació hi ha algú que s’imposa i mana, és a dir, té el poder.
La societat fabrica la delinqüència. Aquesta darrera és entesa com un conjunt de relacions socials en las quals un actor agredeix a unaltre en algun bé estratègic.
Degut a que cada societat és diferent, cada societat considera delinqüència fenòmens o agressions diferents. És a dir, com els béns estratègics són diferents, enconseqüència, les agressions també i això radica en que és defineix la delinqüència depenent de les societats, per tant és relativa.
La delinqüència és la relació social que s’estableix entre normals idiferents. Els normals són aquells que fan cas a les normes i valors, mentre que els diferents trenquen les normes o no arriben als valors establerts per aquella determinada societat. Cada societat té normesi valors diferents.
La relació entre normals i deferents pot ser de cinc tipus.
1. Relació d’oposició – Normalment la iniciativa d’aquesta relació és per part dels diferents, que volen canviar lanormalitat i crear una nova. Pretenen aconseguir el poder, definir una nova normalitat, legitimar-la i normalitzar-la. Davant d’això, els normals poden admetre aquesta actuació sumant-se a la voluntat decanvi o despreciar aquest canvi.
2. Relació de minoria – Normalment la iniciativa d’aquesta relació és per part dels diferents, que reclamen un status de “diferent” reconegut socialment, per...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Resumen Tema 1
  • Resumen Tema 1
  • Tema 1 social resumen
  • Resum Tema 1 Fol
  • Resumen TEMA 1 AGNOSIAS
  • resumen tema 1
  • Resum Tema 1
  • Resumen Tema 1

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS