Resum tirant lo blanc

Páginas: 6 (1378 palabras) Publicado: 2 de junio de 2011
CAPÍTOL 10:
En aquest capítol explica que el rei dona permís a l’ermità perquè els ajudi. L’ermità li explica al rei que quan ell va anar a Alexandria i a Beirut, els moriscos li van ensenyar una manera de fabricar granades d’artilleria les quals no s’apaguen amb aigua, sinó que s’apaguen amb resina de pi i amb olis.
CAPÍTOL 29:
Al principi del capítol, Tirant li explica a l’ermità laprocedència del seu nom i li diu que el rei ha muntat una cerimònia a la cort general de Londres ja que es casa amb la filla del rei de França, la donzella més bella que coneix ja que té moltes virtuts que les altres no tenen. Llavors li explica que un dia que ell estava a París, el rei va anunciar que anomenaria a tots els homes que desitgin ser cavallers, i que anirien tots cap a Bretanya perquè s’hicelebrarien un seguit de festes. De camí cap a la Bretanya, es va adormir i va continuar seguint el camí ral que el va dirigir fins a l’ermità.
CAPÍTOL 60:
En aquest capítol, quan Tirant està a Anglaterra en les festes celebrades per el rei, veu a la filla del duc de Berrí anomenada Agnès i com que és tant preciosa, li demana el fermall que porta penjat del coll, a canvi servir-la i honrar-la.Agnès li dona però el dia següent se li acosta un cavaller francès reclamant el fermall d’Agnès, dient-li que ha aconseguit guanyar-se-la amb els seus esforços des de l’adolescència.
CAPÍTOL 61:
Tirant li respon al cavaller francès dient-li que seria una ofensa que li donés el que ha aconseguit per mitjà d’honres i serveis. Mantenen un combat petit però el rei se n’assabentà i els va separar. Al capd’uns dies Tirant rep una carta del cavaller proposant-li fer un combat a mort.
CAPÍTOL 118:
En aquest capítol, quan Tirant està a l’imperi Grec, l’emperador li diu unes paraules però ell mentrestant observa a Carmesina, la seva filla. Al cap d’una estona se l’emporta de la cambra on estan. Ricard, un amic de Tirant ja que el veu molt trist li pregunta quin mal té, ell li contesta que no ho potsaber i es posa a plorar i a sanglotar. Diafebus, un servent seu ho veu i se n’adona del mal que té i comença a burlar-se de tots els qui estimen i no demostren el seu amor.
CAPÍTOL 119:
Diafebus, en veure a Tirant tant enamorat, li dona unes quantes lliçons anunciades per Aristòtil, i altres creades per ell mateix. Gràcies a això, Tirant es mostra una mica més consolat però de seguida torna acaure en la tristesa. Diafebus decideix anar a parlar amb Carmesina, que també es va fixar en Tirant i n’està enamorada. Al final del capítol, explica el que succeeix en els pròxims capítols fins a arribar al 126.
CAPÍTOL 126:
En aquest capítol, l’emperador li demana a Tirant que vagi a ballar amb Carmesina davant seu. Més tard es queden ells dos sols i comencen a parlar. Carmesina li pregunta aTirant quin és el dolor que té però a ell li costa explicar-ho. Al final, Tirant li diu que estima a una dona però es queda sense paraules i no sap que més dir.
CAPÍTOL 127:
En aquest capítol, Tirant li explica a Carmesina quina és la dona a la qui estima i per fer-ho, li dona un mirall. Aquesta, es sent molt afalagada perquè mai ho havia vist fer a ningú, això de donar un mirall per declararl’amor. Llavors Estefania i la seva dida se n’adonen i la dida li fa un sermó i li diu que no ha d’anar amb cavallers sense títols, que ella es mereix un home millor que Tirant. Ella se sent decebuda però Estefania la consola donant-li una lliçó. Al final del capítol, explica que l’emperador es trasllada cap a Hongria a causa de la guerra amb Turquia. Ella s’hi nega ja que Tirant s’ha de quedar aGrècia per lluitar.
CAPÍTOL 163:
En aquest capítol, Plaerdemavida explica a Carmesina un somni que va tenir on hi apareixien Tirant i Estefania festejant i tenint escenes de llit. Carmesina li afirma que és mentida ja que Estefania està compromesa amb Diafebus. Al final del capítol explica que l’emperador, les criades i les seves filles se’n van cap a Constantinoble i Tirant i Carmesina es...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Resum capitols tirant lo blanc
  • Resum Tirant lo blanc
  • Resum Tirant Lo Blanc
  • Resum Tirant lo blanc
  • Resum tirant lo blanc
  • Tirant lo blanc resum
  • Resum Tirant lo Blanc
  • Tirant lo blanc resum per capituls

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS