Resum tirant lo blanc

Páginas: 11 (2683 palabras) Publicado: 19 de noviembre de 2011
ELS PERSONATGES
2.1 Personatges principals
- Tirant lo Blanc: Tirant lo Blanc és el personatge principal d’aquesta història. És un personatge que al llarg de la novel•la experimenta canvis en la seva manera de ser i pensar, convertint-lo en una personatge rodó i amb molta riquesa psicològica.
És anomenat Tirant lo Blanc, com explica a Guillem de Varoic al començament de la història, perquè elseu pare és el senyor de la Marca de Tirània i la seva mare, anomenada Blanca, és la filla del duc de Bretanya. Joanot Martorell fa procedir a Tirant de Bretanya perquè és la terra on sorgeixen els herois de la literatura artúrica com Artús i Lancelot.
Al començament de la novel•la ens presenten a Tirant com un bon cavaller, fort i valent, que té un fort compromís amb l’orde de cavalleria. A més,té un gran sentit de l’honor, és fidel al rei i té una gran humilitat. Tot això queda demostrat en les nombroses batalles de l’obra, ja que gracies a les seves dots de bon lluitador i estrateg va ascendint militarment, de cavaller a Capità, però mai s’atribueix el mèrit de les seves victòries. Tot i això, cal recordar que sent una novel•la cavalleresca, Tirant no és un heroi invencible, sinó unhome com la resta, que pot ser ferit de batalla o en la seva vida quotidiana, com quan es trenca una cama al caure de la finestra de la cambra de la Princesa.
Pel que fa a les seves idees també sofreix un canvi. Al començament, Tirant es riu dels enamorats dient que són bojos per estimar i que l’amor és una debilitat. Però quan coneix Carmesina, s’enamora d’ella i en contraposició amb l’actitud deTirant a les batalles, en la seva vida íntima esdevé vergonyós, tímid i vulnerable. Tremola quan veu la Princesa, té por quan està a prop seu i fins i tot, sent una tristesa tant gran quan no és seva que plora i s’oblida dels seus deures militars. En la seva història d’amor, Tirant demostra un amor cortès a la dama, present, per exemple, en la seva declaració a través d’un mirall i en lesconverses que tenen, però se’n allunya a poc a poc gràcies a la intervenció de Plaerdemavida que empeny al protagonista a ser una mica més valent i conquerir la Princesa, la qual es manté ferma en les seves creences sobre la virginitat.
Finalment, poc després que el seu amor triomfi, es casin i Tirant esdevingui Cèsar de l’Imperi, el cavaller mor d’una manera gens heroica, ja que cau malalt d’unapulmonia i mor al llit.
- Carmesina: Carmesina és una noia jove d’uns 14 anys que també es anomenada princesa de Constantinobla ja que és la filla de l’Emperador i l’Emperadriu. Es un dels personatges amb menys complexitat psicològica si la contrastem amb la resta, ja que les dues úniques idees que semblen moure-la són el seu amor per Tirant i la preservació de la seva virginitat per tant la podemconsiderar un personatge plà. A causa de la seva joventut Carmesina serà influenciada amb molta facilitat per Plaerdemavida, Estefania i la Viuda Reposada. La princesa de Constantinobla està molt ben proporcionada, té els cabells rossos i els porta pentinats amb una clenxa que li passa pel mig del cap, els ulls brillants, els llavis vermells com el coral i les dents molt blanques i menudes, i lesseves mans són d’extrema blancor amb els dits llargs i afilats, aquesta gran bellesa i el saber infinit que té farà que Tirant s’enamori d’ella. Aquesta gran bellesa física es veu explicada en el següent fragment del llibre:

Carmesina correspondrà a Tirant ja que ella també se n’enamorarà però a causa de la seva por a perdre la virginitat tardarà molt reconèixer-li-ho. La princesa deConstantinobla es casa en secret amb Tirant i després fan pública la seva boda, malauradament Tirant mor al cap de molt poc i Carmesina en saber-ho fa testament a favor de l’Emperadriu i expira.
- Plaerdemavida: Plaerdemavida és una donzella de la Cort del castell, minyona i amiga de la Princesa. Com que li té molta estimació i és una persona de bones intencions, sempre vol el millor per ella i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Resum capitols tirant lo blanc
  • Resum Tirant lo blanc
  • Resum Tirant Lo Blanc
  • Resum Tirant lo blanc
  • Resum tirant lo blanc
  • Tirant lo blanc resum
  • Resum tirant lo blanc
  • Resum Tirant lo Blanc

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS