resum West Wing- Shutdown

Páginas: 3 (591 palabras) Publicado: 27 de noviembre de 2013
WEST WING- SHUTDOWN
El capítol Shutdown de la sèrie americana West Wing (L’ala Oest de la Casa Blanca), creada per Aaron Sorkin i emesa durant set temporades- del 1999 al 2006- pel canal americàNBC; relata els fets i les negociacions dutes a terme durant els tres dies de tancament del govern americà.
El capítol comença amb un diàleg entre el president dels EEUU i el seu equip Demòcrata ambels Republicans; la delegació republicana ha decidit modificar la seva postura respecte al pacte inicial de reduir les despeses en els programes socials més importants pel president un 1% per areduir-les en un 3% incloent també una reducció d’impostos. El president es nega a acceptar-ho donant per finalitzada la reunió i declarant el conseqüent tancament del govern. Fet que desencadena queliteralment el país es quedi sense treballadors estatals únicament deixant actius els serveis essencials com les forces armades, els bombers, els cossos de seguretat o la seguretat social.
Al tercer dia detancament, davant la creixent desesperació el President demana consell a Josh –un dels seus assessors més contundents i ajudant de Leo- i es dirigeixen cap a la seu del Congrés, el Capitol. A puntd’arribar el cap del govern atura la comitiva per aturar-se a parlar amb uns turistes i decideixen continuar el camí a peu, rebent fort recolzament per part dels ciutadans que es troben al carrer. Un cop hiarriben els ganivet republicà es troba reunit buscant un pla d’acció per sortir airosos del tancament, i després de fer esperar al president durant set minuts aquest i el seu equip marxen, deixantals republicans com a polítics sense voluntat d’acord (en una hàbil maniobra de Josh).
Finalment, pressionat, el portaveu republicà va a la Casa Blanca per reunir-se a soles amb el president. Desprésde més d’una hora de reunió arriben a l’acord de reduir la despesa un 1% mantenint les ajudes universitàries i la despesa en salut, però abaixant els impostos. D’aquesta manera el President i els...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • The west wing
  • Resumen West Fisiología Respiratoria
  • Comunicación Política a Través De The West Wing
  • West
  • West
  • wester
  • west
  • Government Shutdown

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS