Resum d història 2

Páginas: 3 (646 palabras) Publicado: 18 de octubre de 2015
Historia de l'esport
Procedencia historica Als segels XIX i XX La pilota en la actualitat
Procedencia historicaProcedencia historica
Jugada desde pobles tant diversos com els maies, egipcis ojapones. Arriba a les nostres terres per la tradicó grecoromana.
A la Corona d'Aragó el jos de pilota fou molt popular, gaudint inclós de protecció reial
A la Comunitat Valenciana apareix amb elscavallers de la conquesta, la seua practica i popularitat s'exten des del propi rei
El 1391 apereix un bando, quant el Consell General de la Ciutat De Valencia prohibí el joc
" car per occasió del jochdeius escrit se seguien divereses blasfemies en offensa de nostre senyor Deu e de los sants e divereses inyuries de paraula e hecho a les gents anants e stants per los carreres e places de la Ciutat hanovellament establit e vedat que alcuna peresona privada o estranya de qualsevol estament condició o ley sia de edat de X anys a ensus no gos ne presumesca jugar dyns los mures de la dita Ciudad a jochde pelota arruladiça sots pena de XX morabatins dor per cascuna vegada que contrafara. E se sera algu que la dita pena pagar no puxa sera mes en presó e correra la Ciudad ab açot sens tota gracia eremey"
Aquesta prohibició provoca grans disturbis a la ciutat de Valencia. També existiren prohibicions a Castelló, Gandia i Alcoi.
Els reis i nobles castellans, observaren que a la resta d'Europa esjugava, aixi es que durant els segels XV, XVI ,XVII i XVIII fou l'esport mes practicat .
En els darrers segles fou desapareguent per l'aparició de nous entreteniments. Pero al País valenciá fou moltdiferents prohibicions del jos al carrer no afecta al trinquet.
Al pais basc canviaren la forma de jugar cara a cara per acabar jugar la pilota rebotant en el frontó. així es que a Valencia es quedasols en la forma de jugar.
Els nobles deixen de participar del joc per raons politiques a partir de la guerra de succesió , on ells tenien una tendencia a copiar les costums de castella.
Als...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • resumen tema 2 historia
  • capitulo 2 resumen de historia
  • Resumen Historia 2
  • Resumen Historia 2
  • Historia 4 Eso Resumen Tema 2
  • RESUMEN CRONOLÓGICO HISTORIA UNIVERSAL 2
  • Resumen Macchi Historia 2
  • 2 Evangelio D A A D A

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS